PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Llum verda del Govern per presentar la candidatura a la fase final de l’ACB

L’Executiu planteja fer tests a tots els jugadors i als membres de les delegacions que vinguin al Principat

Per Miquel López-Egea

Frantz Massenat.
Frantz Massenat. | ACB Photo

El Govern va acordar ahir presentar la candidatura perquè Andorra pugui acollir la fase final de la Lliga Endesa que tindria una durada de catorze dies de joc, previsiblement entre el 15 de juny i el 10 de juliol, i en la qual també hi prendria part el MoraBanc. D’aquesta manera, com a gran avantatge, la candidatura andorrana es diferencia, segons els impulsors, de les altres en el tractament específic sanitari, ja que es podrà oferir als esportistes fer el procés de tests massius d’anticossos que s’estan realitzant a tota la població del país. 

La proposta andorrana ha comptat amb l’estreta col·laboració dels ministeris de Salut, Turisme i Cultura i Esports, juntament amb el BC MoraBanc Andorra. La candidatura va rebre l’aval i les recomanacions sanitàries escaients per poder definir protocols específics d’entrenament i distanciament social dels esportistes, així com l’allotjament dels equips. Tal com van decidir a finals d’abril els equips de l’ACB, a causa de la situació provocada pel coronavirus SARS-CoV-2, la competició de bàsquet es resoldrà amb una fase final amb la participació de dotze equips. Aquesta se celebrarà en una seu única en règim de concentració i jugant els partits a porta tancada per dirimir el títol de la Lliga Endesa i definir els llocs de privilegi. Els organitzadors s’han donat com a data límit el 31 de maig per escollir quina seu és la guanyadora, en cas que finalment es decideixi celebrar la fase final si la situació sanitària ho permet.

En aquest sentit, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va explicar que «al final, Andorra valora que compleix àmpliament els requisits de les bases que ens ha fet arribar l’ACB, sobretot basat en criteris sanitaris i veient el doble cribratge fet a  la població, que també es podria fer a les delegacions i als jugadors que vinguin». D’aquesta manera, «es podria reduir al màxim la presència de la infecció». En aquesta línia, va indicar que «el doble cribratge permetria aïllar els casos o detectar si hi ha la infecció, evitant la propagació». 

També va considerar que «un altre dels punts forts és el tema de la proximitat del Poliesportiu», igual que «escalfar o fer els entrenaments al Joan Alay i disposar d’instal·lacions com la d’Escaldes-Engordany i la d’Encamp». «Tenim hotels molt pròxims a les instal·lacions», reiterava. 

Per un altre costat, va reiterar que «a través d’aquesta candidatura, el posicionament d’Andorra com a zona segura faria que es poguessin reobrir instal·lacions hoteleres, sent una nova normalitat». Finalment, també va opinar que «veiem complicat les candidatures a les quals s’arriba per aeroport perquè és una problemàtica afegida» i que «les zones que no passen a la fase 1 a Espanya poden presentar problemes» . Tot i això, Riva va admetre que  «hi ha ciutat que tenen grans instal·lacions esportives». «El que compta és poder preservar la salut, Andorra és qui ofereix més seguretat en l’àmbit sanitari», subratllava, recordant que «l’aspecte tècnic podria ser molt positiu enfront d’altres a causa de la dimensió de les instal·lacions».

No a 20 equips

Des del club, van reiterar que «la nostra posició és que la Lliga Endesa segueixi sent de 18 equips, no veiem una competició de 20» a causa del ritme de la competició. 

Walker ja és a Andorra i Sy podria tornar dilluns

El MoraBanc Andorra podrà comptar amb David Walker per a la fase final de la Lliga Endesa,  ja que va tornar dels Estats Units i ja està complint la quarantena al Principat. Per altra banda, Bandja Sy podria tornar el pròxim dilluns quan Sèrbia obri les fronteres, de manera que buscarà una manera d’arribar Andorra. 

Caldrà veure com la pandèmia afecta els equips. Ahir, l’FC Barcelona va anunciar un acord per a la fi de la seva relació contractual amb el base nord-americà Malcolm Delaney, un dels jugadors destacats de la temporada. Delaney va marxar als Estats Units quan es va decretar la suspensió de les competicions i havia de tornar abans d’avui per  evitar el confinament. 

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT