PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern llança una segona línia de crèdits sense interessos

La partida global que s’ofereix ara a les empreses és de 100 milions d’euros

Per Lídia López

El ministre Eric Jover, ahir
El ministre Eric Jover, ahir | SFGA/JAViladot

El ministre Portaveu, Eric Jover, va avançar ahir que l’Executiu té previst aprovar el decret que regula el segon paquet de crèdits tous. Estarà dotada amb 100 milions d’euros i mantindrà el caràcter d’interès zero als receptors.

Segons va detallar Jover, es formalitzaran tres línies de finançament. D’una banda, es manté l’opció per refinançar les quotes creditícies. De l’altra, s’afegeix l’opció de sol·licitar liquiditat per fer front al pagament de les suspensions temporals de contractes de treball (STCT) i reduccions de jornada laboral (RJL). A més, també s’inclou una partida per finançar les possibles inversions per adaptar els establiments a les noves necessitats derivades de la crisi sanitària. Per la seva banda, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va anunciar que el fet d’haver rebut o sol·licitat un crèdit en el primer paquet, no seria motiu d’exclusió de cara a poder-se acollir novament a la mesura.

Aprovades el 89% de les peticions

El ministre Portaveu també va donar les xifres relatives al primer paquet de crèdits tous que va emetre el Govern. Dels 130 milions que s’havien ofert, ja se n’havien concedit 125,2. Segons l’Executiu, s’ha donat resposta a un 89% de les sol·licituds rebudes.

Per sectors econòmics, l’àrea que ha presentat més peticions és la del comerç, amb un 21% del total. Seguidament, s’hi troben l’hostaleria i la construcció. Entre aquests tres sectors s’havien concedit 71 milions d’euros, el 57% del total.

Pel que fa a la tipologia d’empresa que havia demanat acollir-se als crèdits, la gran majoria dels casos responien a micropimes, un 47%, i els autònoms, un 35,3%. Però pel que fa a la quantitat concedida, les que més import van rebre van ser les petites i mitjanes empreses, amb un 30,1% i un 29,7% respectivament.

PUBLICITAT
PUBLICITAT