PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Augment de sol·licituds al servei de guarda per la represa econòmica

Educació reajusta les aules i afirma que acceptarà totes les demandes

Per Enric Revuelta

La represa de l’activitat econòmica amb les escoles tancades ha generat un maldecap afegit per a la conciliació familiar en algunes llars. El fet que dilluns que ve s’activi la fase tres del desconfinament amb el retorn d’activitats com ara les perruqueries, professions sanitàries liberals, veterinaris o immobiliàries, ha provocat que la demanda al servei de guarda habilitat pel Govern s’hagi incrementat.

Fins ara, el nombre d’infants acollits al servei és de 105, una xifra força superior respecte a la primera etapa el desconfinament. Actualment, hi ha una desena de nens i nenes de maternal que estan en una llista d’espera per ser acceptats al servei. Aquest fet ha generat un cert neguit en algunes famílies tot i que fonts de l’Executiu afirmen que la previsió és que aquestes sol·licituds, que compleixen amb els requisits, s’acceptin a finals d’aquesta setmana. El motiu d’aquest retard en les acceptacions es deu al fet que des del Ministeri d’Educació estan readaptant el servei i la capacitat de les aules per garantir les distàncies de seguretat entre els més petits i evitar un risc de contagi.

La Irene, una de les mares que ha demanat el servei, explica que ho va sol·licitar a principis de setmana per a la seva filla de quatre anys i que cursa maternal, però que inicialment no li van acceptar perquè hi havia una «saturació». Tant ella com el seu marit treballen presencialment i han demanat accedir a aquest servei perquè descarten deixar els seus nens amb els avis, cosa que aniria en contra de les recomanacions sanitàries.

De moment, en espera d’una resposta afirmativa per part de l’Executiu, la Irene té previst deixar la filla amb la seva cunyada, tot i que això també suposa un risc, perquè també implicaria que s’ajuntés amb els seus cosins. D’altra banda, si un dels dos membres de la parella ha de renunciar a treballar en els pròxims dies per fer-se’n càrrec passaria a cobrar el salari mínim, cosa que els faria perdre poder adquisitiu. «Som a finals de setmana i de moment he optat per tenir una alternativa», comenta al PERIÒDIC la Irene, que alhora considera que els horaris oferts pel servei de guarda per als infants, que és fins a les sis de la tarda, pot provocar decalatges respecte als horaris de treball que tenen els progenitors, com succeeix en el seu cas. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT