PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

No és obligatori que les llars d’infants reobrin dilluns

Gallardo assegura que només ho faran les que compleixin el protocol

Per Victoria Gómez Pérez

Una nena surt del servei de guarda amb la mascareta posada.
Una nena surt del servei de guarda amb la mascareta posada. | Maricel Blanch

Amb una gran expectació, el Govern va anunciar aquest dimarts que les llars d’infants formen part del grup de sectors que dilluns que ve tornen a la feina, però ahir el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va puntualitzar que «no és obligatori». Segons va explicar, després d’una reunió mantinguda entre el Ministeri d’Afers Socials, el sector privat i diferents responsables comunals, es va arribar a l’acord de crear un protocol que certifiqui la seguretat, tant dels treballadors i els mateixos infants, com de les seves famílies. «A partir de dilluns, aquelles guarderies, públiques o privades, que estiguin en disposició de reobrir les portes i oferir el millor servei amb les màximes garanties, ho podran fer. Aquelles que necessitin una mica més temps, poden agafar-se els dies que calguin», va informar Gallardo.
 
Tot i això, va apuntar que el Govern havia considerat oportú «fer l’anunci amb prou antelació» com perquè les famílies que dilluns es reincorporin a la feina puguin organitzar-se. 

Cal recordar que el servei de guarda d’infants que l’Executiu ha posat a disposició dels pares i mares que no tinguin amb qui deixar els seus menors és per a nens i nenes majors de tres anys, de manera que aquelles que es trobin la llar d’infants habitual dels seus fills tancada, si compleixen uns requisits determinats, tenen l’opció de continuar absentant-se del seu lloc de treball i obtenir un permís retribuït (estipulat en el salari mínim), tal com marca la llei òmnibus que es va desprendre a l’inici de l’emergència sanitària. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT