PUBLICITAT

L'acord per donar suport a l'eix E9 se signarà dimarts a Andorra la Vella

  • Una delegació de l'Ariège defensarà el projecte davant les autoritats del Principat
  • Un representant andorrà i un altre català, que encara no s'han determinat, faran les respectives ponències
08122010_e9
Imatge de la reunió que es va fer el passat mes de juliol a Andorra la Vella en la qual hi van assistir delegacions dels municipis d'Andorra, Arieja i Catalunya. Foto: ANA / MARTA TORT
Aquest proper dimarts 14 de desembre se signarà a Andorra la vella la declaració perquè es tiri endavant l'eix viari E9, que ha d'unir Tolosa i Barcelona. Durant la jornada hi seran presents representants dels tres territoris que el defensen: un ponent català, un francès i un andorrà oferiran conferencies sobre la millora del tram que va de Berga a Tarascó, i prop d'una quarantena de persones es reuniran per debatre aquest aspecte.

Una delegació de l'Arièja vindrà a Andorra per defensar el projecte davant les autoritats del Principat, segons informa el diari francès, la Depeche. La cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, ha confirmat que serà el president del consell general de l'Arieja, Augustin Bonrepaux, qui farà una ponència titulada E9, una possibilitat cap al sud. Apropar Barcelona i Tolosa i estructurar els territoris intermitjos. A més, un representant andorrà i un altre català, que encara no s'han determinat, també faran les respectives ponències en relació al mateix tema.

La que sí està definida és la composició de la delegació francesa que s'acostarà a la capital andorrana amb motiu d'aquesta signatura. Segons el rotatiu francès estarà formada pel president de la comunitat dels municipis de Foix, Jean-Christophe Bonrepaux, i de les valls d'Ax, Christian Loubet; l'alcalde d'Ornolac-Ussat les Bains; Benoit Araud, l'alcalde de Mongailhard; i Marc Dedieu, adjunt a l'alcalde de Mérens.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT