PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els pilots de MotoGP tornen als entrenaments al Pas de la Casa

Rins, Rabat i Cardelús aprofiten per donar unes voltes al circuit en la primera jornada permesa pel Govern

Per Miquel López-Egea

Àlex Rins entrena al Circuit del Pas de la Casa, ahir.
Àlex Rins entrena al Circuit del Pas de la Casa, ahir. | Circuit Pas de la Casa

El món del motociclisme torna a mirar a Andorra, aquesta vegada, amb una mica d’enveja, ja que els pilots residents al Principat ja poden entrenar en un circuit i en bones condicions. Ahir ho van fer per primera vegada i va ser el torn d’Àlex Rins (Team Suzuki Ecstar), Tito Rabat (Reale Avintia Racing), i del pilot andorrà de Moto2 i MotoE, Xavi Cardelús (Avintia Esponsorama Racing), que van aprofitar per donar un missatge al món de la bona gestió que ha fet el Principat de la pandèmia, ja que actualment Andorra es troba en fase 3. 

La resta de pilots també podien començar a retrobar sensacions però la climatologia no va acompanyar per la pluja. De fet, el pilot Pol Espargaró (Red Bull KTM Factory Racing) també es va deixar veure pel Pas de la Casa però sense entrenar. La resta de pilots de MotoGP que poden entrenar són Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP), Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT), Joan Mir (Team Suzuki Ecstar), Aleix Espargaró (Aprilia Racing Team Gresini) i Iker Lecuona (Red Bull KTM Tech3).

«Hem començat a fer una mica de supermotard, de mica en mica, gràcies al circuit d’Andorra i quatre coses que podem fer, podrem arribar a punt per a la primera carrera», comentava Rabat, que va reconèixer que «pensàvem que seria fatal estar parat a casa, però de mica en mica, hem anat fent el que hem pogut». 

Rins va assenyalar que «la veritat és que estic molt agraït que hagin fet aquest pas endavant i que el Govern ens permeti rodar aquí al circuit del Pas». «És un circuit al qual he pujat bastant, és en altura i ens va bastant bé», afirmava, recordant que «és bastant revirat, que a l’hora serveix per agafar força i resistència, fet que va molt bé». «Tinc ganes de mica en mica, poder tornar a les curses», sentenciava el pilot. 

Per un altre costat, Cardelús va comentar que «vaig estar entrenant durant el matí, estic agraït d’haver pogut entrenar, també a la Federació Motociclista d’Andorra per haver fet les gestions i al Govern». «La part bona és que té moltes possibles variants i hem fet el que ens ha agradat més, ha estat el primer dia que obria», assegurava, recordant «a mesura que anem rodant, la pista estarà millor perquè estava bruta». 

També va opinar que «és maco estar amb la gent top, hauria d’haver estat molta més gent però l’ambient no ha acompanyat perquè estava moll. En teoria no s’anava a rodar però el circuit s’ha assecat mitjanament de pressa i els tres que hem vingut hem pogut rodar». «No sabia si anar cap a casa però al final he decidit esperar-me perquè tenia moltes ganes de roda, no podia venir al circuit i no pujar a la moto», assegurava. 

Per un altre costat, quant al futur, va manifestar que «pel que fa a MotoE, falta parlar amb el govern d’Espanya, l’objectiu seria començar el 19 de juliol a Xerès». «No sé com afectarà la pandèmia, suposo que seran el mateix nombre de carreres però més comprimit. Pel que fa a l’Europeu, estem esperant a tenir notícies, primer han d’aclarir MotoGP», afirmava. 

Finalment, va recordar que «em trobo igual que el principi de temporada, igual que el primer test. He anat fent exercici físic però en un gimnàs no pots tenir les mateixes sensacions que a la moto, la trobava molt a faltar, tant de temps sense moto, no pot ser bo», concloïa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT