PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els ajornaments afecten al futur de Moya i Ramírez

L’atleta s’havia agafat un any sabàtic i la nedadora esperava retirar-se l’any vinent

Per Miquel López-Egea

Pol Moya, durant la temporada.
Pol Moya, durant la temporada. | Pol Moya

T

ots els esportistes han vist la seva temporada afectada per la pandèmia de la Covid-19 i els ajornaments fan que aquest curs quedi reduït a la mínima expressió. No obstant això, n’hi ha dos a Andorra que han vist especialment la seva temporada i el seu futur molt afectat pels ajornaments. És el cas de l’atleta Pol Moya i de la nedadora Mònica Ramírez. 

Per una banda, Moya s’havia agafat un any sabàtic per poder entrenar i preparar els Jocs Olímpics de Tòquio, però amb el cap posat als Jocs dels Petits Estats que s’havien de celebrar l’any vinent. Per un altre costat, Ramírez volia retirar-se el 2021 a Andorra i no ho podrà fer. 

En aquest sentit, Moya va explicar que la crisi pel coronavirus «m’ha tirat en l’aire els plans, és una pena perquè volia aconseguir tenir un bitllet per a Tòquio». «Ara ho hauré de fer l’any vinent però als Estats Units, ja que vull marxar a estudiar un màster», comentava, reconeixent que el fet que no hi hagi els Jocs dels Petits Estats, «em permetrà quadrar millor el calendari però em feien il·lusió». «També s’ha suspès l’Europeu, que era un gran objectiu com els Jocs d’Andorra, veurem ara què passa, espero que puguem competir a finals d’agost però no sabem com aniran les coses», afegia. «Hem d’esperar, ara s’ha de treballar, jo he pogut mantenir la forma i no estic tan malament com em pensava després d’haver entrenat amb la cinta a casa, realment podria ser pitjor», reconeixia.

Ramírez, per la seva part, va comentar que «realment el que volem és tornar a l’aire i recuperar les sensacions, per un nedador és súper dur perquè perds tota la sensibilitat a l’aigua i les sensacions». «Hem de veure com queda el nou calendari», puntualitzava. 

En aquest sentit, va indicar que «allargaré un any més, quan s’aprovi el calendari, miraré si es pot anar a Tòquio». «El que vull és acomiadar-me de la natació, no acabar així», subratllava, recordant que «no visc de la natació i estic treballant». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT