PUBLICITAT

Salut preveu fer 250 PCR diàries per detectar casos de Covid-19

S’habilitarà un stop lab per descongestionar els metges referents

Per Lídia López

El ministre de Salut, a la roda de premsa d'ahir
El ministre de Salut, a la roda de premsa d'ahir | SFGA/CEsteve

Demà finalitza la primera tanda de tests serològics massius al Principat. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va fer una ampliació de la lectura dels primers resultats. En aquest sentit, Benazet va apuntar que s’havia donat una situació imprevista relacionada amb el nombre de persones que presentaven antígens positius, és a dir, de pacients que es troben en alguna fase de la malaltia de la Covid-19.

«No esperàvem trobar tantes IgM», va confessar el ministre de Salut. I és que, fins divendres, 2.216 persones van presentar indicis de patir coronavirus.Per això, Salut vol realitzar proves PCR per tal de descartar que la persona sigui activa i pugui ser transmissora. És per aquest motiu, que les consultes dels metges de referència pateixen un col·lapse arran de l’allau de peticions dels afectats. 

Per tal de resoldre la situació, Salut intensificarà el ritme a l’hora de fer les PCR. D’aquesta manera passarà de fer 120 proves diàries a 250. A més, s’establirà un nou stoplab específic per fer les PCR en un punt per determinar d’Andorra la Vella per tal d’alleugerir la càrrega a l’hospital.  Benazet va fer una última crida a la població perquè participin del cribratge, i va afirmar que es mantindran alguns stoplab el dijous per poder atendre a les persones que es registrin a darrera instància. 

El virus perd força

 Pel que fa al balanç sanitari, el ministre va celebrar que la tendència de la corba és a «l’aplanament». Ahir, els casos actius eren 142, nou menys que la jornada anterior. D’aquests, hi havia 31 professionals de la salut i 4 agents dels cossos especials. Pel que fa als ingressos hospitalaris, vuit pacients eren a planta i tres a l’UCI, amb només dos intubats. També hi havia en tractament 14 residents d’El Cedre i 6 de Salita. La xifra total d’afectats pel virus ahir era de 758 persones, dues més que el dia anterior. També s’havien donat onze altes més, i els curats eren 568. Finalment, es va mantenir el nombre de defuncions en les 48. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT