PUBLICITAT

Escaldes aprova un fons de solidaritat de 2,5 milions

Paquet de mesures de suport a les famílies i empreses a la Seu

Per El Periòdic

Una sessió del comú d'Escaldes-Engordany. / MARICEL BLANCH
Una sessió del comú d'Escaldes-Engordany. / MARICEL BLANCH

El Comú d’Escaldes-Engordany  ha decidit crear un fons de solidaritat i ajut pr afrontar la  crisi social i econòmica derivada de la crisi sanitària pelCovid-19.  Aquest fons tindrà una dotacio de 2,5 milions d’euros i hade servir per donar resposta a les necessitats de les persones, molt afectades per la preocupant situació tant en termes econòmics com socials, segons va informar el comú en un comunicat. El fons també tindrà en consideració l’ajut a les empreses i els negocis, amb la vocació de mantenir el teixit econòmic i els llocs de trball, i per tant el benestar i el poder adquisitiu dels treballadors i de es seves famílies. Aquesta partida pressupostària s’ha creat amb l’objectiu únc de er front a a crisi social que es podria derivar de la pandèmia pel Covid-19, i s’inclourà al pressupost del 2020, que serà presentant i aprovat en breu.

Paquet aprovat a la seu

El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar dilluns, per àmplia majoria, el paquet extraordinari de mesures econòmiques de suport per a famílies i empreses amb l’objectiu de reduir l’impacte que ha provocat la crisi sanitària de la COVID-19 a la ciutat, amb un import econòmic de gairebé 1.100.000 euros, segons ha informat RàdioSeu.
La mesura excepcional, que  vol donar una resposta ràpida a les necessitats sorgides de la situació actual a la ciutat, havia estat consensuada prèviament per l’equip de govern (Junts i ERC) i el principal grup de l’oposició (Compromís), que per a aquesta votació han sumat 14 vots favorables dels 16 regidors que han participat al plenari, que per segon mes consecutiu es va fer de forma telemàtica, precisament a causa de les restriccions causades per la prevenció del coronavirus. Un dels regidors no hi va poder participar per problemes de connexió. Els 2 regidors de la CUP es van abstindre.
L’alcalde, Jordi Fàbrega, va manifestar que el docuent «és fruit de les reunions i converses que des del primer dia de la pandèmia s’han anat fent de manera periòdica entre l’equip de govern  i els grups municipals per valorar la situació i les mesures a aplicar per intentar minimitzar els danys, que són molt importants, tant a nivell sanitari com social i econòmic».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT