PUBLICITAT

Fins a 300 esportistes professionals més tornen a entrenar a partir d’avui

El Govern permet als ciclistes preparar-se per tot el país i obre el Circuit del Pas de la Casa per als motoristes

Per Miquel López-Egea

Hocine Haciane dirigieix un entrenament de la Federació Andorrana de Natació al CTO.
Hocine Haciane dirigieix un entrenament de la Federació Andorrana de Natació al CTO. | Hocine Haciane

El Govern va anunciar que 300 esportistes més federats i d’alt nivell s’incorporen avui als entrenaments i d’aquesta manera se sumen als 129 professionals i internacionals que ja ho feien des del 4 de maig. En aquest sentit, el ministre Portaveu, Eric Jover, va explicar ahir, durant la roda de premsa diària d’actualització de la situació per la pandèmia generada per la Covid-19, que es pren aquesta decisió «per mantenir el nivell dels esportistes i la seva activitat». 

Jover va aclarir que «volem reubicar els emplaçaments o ampliem les modalitats d’entrenaments i horaris». En motociclisme, els professionals que competeixen internacionalment, des de la categoria sub-18, disposaran del Circuit del Pas de la Casa desde les 10.00 hores fins a les 19.00 hores cada dia. Fins ara, entrenaven en dies alterns a Naturlandia, de manera que el circuit permet més capacitat i «ser el màxim d’efectius». 

Per tant, 22 pilots de motos professionals (nou d’ells de MotoGP) residents a Andorra podran tornar a pujar a les seves mecàniques i reprendre els entrenaments de manera immediata. Aquests estaran marcats per un protocol d’actuació anti contagi validat pel biòleg informàtic Joel López. Els entrenaments es dividiran en dos grups i diferents franges horàries per a evitar tenir més de deu pilots entrenant a la vegada. 

El traçat dissenyat per l’empresa especialitzada Racing Loop serà especialment tècnic, un aspecte que, juntament amb l’altitud es troba circuit, el farà exigent físicament. «El circuit i tots els seus membres estan molt orgullosos de fer un pas més, que servirà sens dubte als pilots residents per preparar un inici del campionat mundial atípic», va comentar el director esportiu de l’equip Reale Avintia Racing, Rubèn Xaus. 

Pel que fa a ciclisme, podran entrenar tots els ciclistes que competeixen internacionalment des de la categoria sub-18 entre les 9.00 hores i les 19.00 hores, cada dia, per les diferents carreteres de muntanya però evitant els nuclis urbans. Els ciclistes federats també podran entrenar durant dues hores al dia en les mateixes condicions. A més a més, els tenistes professionals es podran reincorporar a la feina i podran fer-ho a les pistes de Princiesport, entre les 10.00 hores i les 14.00 hores. 

Obrirà la piscina

Una de les demandes fetes per la Federació Andorrana de Natació (FAN) és l’obertura de la piscina del Centre de Tecnificació d’Ordino (CTO). En aquest sentit, Jover es va comprometre a «habilitar la piscina en els pròxims dies perquè puguin entrenar». A més, els esquiadors de fons de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE)  es podran concentrar al Centre d’Alt Rendiments de Naturlandia per entrenar. 

Els becats ARA també es veuen beneficiats de les noves mesures perquè a partir d’avui poden entrenar diàriament i «s’adaptaran a l’espai del CTO perquè puguin estar el més preparats possible». La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) també té bones notícies, ja que es permetrà a tots els membres dels equips nacionals fer entrenaments per la muntanya.  Finalment, respecte al MoraBanc Andorra, els jugadors continuaran treballant amb exercicis individuals tal com estava previst a la primera fase. 

Sense futbol

Respecte als futbolistes, en paraules de Jover «no està previst per ara que la lliga torni, s’està treballant amb la Federació Andorrana de Futbol, ja que no hi ha cap calendari ni cap decisió presa». Així mateix, els futbolistes tampoc podran entrenar a partir d’avui individualment perquè «s’estan desenvolupant els plans perquè es pugui reprendre l’activitat».

PUBLICITAT
PUBLICITAT