PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ACB sondeja els clubs per ampliar la lliga a 20 equips

La nova temporada es podria quedar sense els habituals play-off finals

Per El Periòdic

Moussa Diagne, en un partit de la temporada.
Moussa Diagne, en un partit de la temporada. | acb Photo / J. Bernal

A  causa de la pandèmia generada per la Covid-19 i de les conseqüències que ha tingut en el bàsquet, l’ACB ha sondejat als 18 clubs components de la Lliga Endesa sobre un potencial canvi de format. En aquest sentit, segons va avançar ahir As, la competició podria ser de 20 equips i es podria decidir sense celebrar els habituals play-off finals, és a dir, el campió es decidiria per la classificació durant la fase regular i per tant, sense la disputa de la tradicional fase final. 

Així, aquesta decisió permetria poder ampliar la lliga a 20 equips i seria una de les alternatives plantejades per l’ACB després d’haver-se trobat amb la situació que ha aprovat LEB Or i que deixa sense opcions als clubs de la màxima categoria. 

Tot i que en primer moment es va deixar clar que no hi hauria ni ascensos ni descensos, finalment, l’ACB s’haurà d’acollir al reglament si no volen tenir més problemes i hauran de fer mans i mànigues per poder tenir una competició de 20 equips. Aquest fet implicaria que la Lliga Endesa seria complexa d’elaborar, ja que a més, hi ha previstes dues finestres FIBA i a més, estan programats els Jocs Olímpics de Tòquio, a l’espera que ja s’hagi trobat una vacuna contra la Covid-19, fet que permetria disputar-los. 

En aquest context, prendre una decisió d’aquesta mena i aprovar un nou format seria controvertit, ja que es perdrien els espectaculars enfrontaments de finals de temporada. Per altra banda, segons informa As, una altra opció és dividir lliga i que comptés en dos grups de deu equips, mantenint els play-off de la Lliga Endesa. Però implicaria que la fase regular fos molt més curta de l’habitual.

Serà el pròxim 31 de maig quan la Lliga Endesa conegui el seu futur i es conegui com acaba el següent curs. A més, previsiblement, es podrien tenir algunes de pistes de la nova i inèdita temporada que espera als aficionats. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT