PUBLICITAT

Què fer si un nadó té febre a l'escola bressol

  • Les guarderies del país disposaran a partir d'ara d'una guia unificada per saber com actuar davant d'una malaltia dels nens
P.G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Simulacre d'incendi a l'escola bressol d'Encamp Foto: TONY LARA

Molts cops els nadons presenten alguns símptomes de diferents patologies mentre estan en horari a l'escola bressol. Fins ara cadascuna de les guarderies actuava segons uns criteris que els mateixos directius fixaven. Ara però, disposaran d'una guia conjunta per saber com actuar en cadascun dels casos que es presentin amb els nens amb algun tipus de símptoma.

Un nadó amb febre, segons si és alta o molt baixa, ¿pot o no acudir a l'escola bressol? ¿Què han de fer els cuidadors quan es troben amb un nen que es troba mal, trucar a casa o portar-lo al metge. L'urgència del símptoma descobert serà també qui determini els passos a seguir. Però tenint un protocol unificat per a totes les escoles bressol, els directius d'aquestes també tenen unes línies més directes a seguir i no només amb una responsabilitat pròpia del mateix director o directora de la guarderia.

Aquesta novetat no significa que fins ara no hi havien unes línies a seguir en cada escola bressol. Segons va explicar el mateix cònsol lauredià, Josep Pintat, a Sant Julià ja es disposa d'una mena de protocol per saber com actuar davant d'una situació d'un nen amb algun tipus de patologia. Tot i això, des de la reunió de cònsols el que s'ha volgut és redactar una guia amb el text d'un protocol conjunt per a les set parròquies, perquè fins ara es cada guarderia la que estableix uns criteris i unes directius per actuar segons quins casos.

Aquest protocol ja redactat es preveu que tingui una aplicació en breu. De fet s'espera que per al proper mes de gener totes les escoles bressol del país puguin ja fer ús d'ells.

Ara però es preveu reunir a tots els directius de les escoles bressol del país per acordar aquest protocol ja que seran ells els que l'hauran d'aplicar.

La guia per com actuar en casos amb símptomes de diverses patologies en les escoles bressol respon a una demanda del col·lectiu de pediatres que en diverses ocasions ja havien manifestat la necessitat de tenir aquest protocol conjunt.

Amb l'aplicació d'aquest protocol acordat i una vegada tinguin tota la informació els responsables de les escoles bressol, seran les guarderies les què posaran en coneixement dels pares i les mares aquestes normes d'actuació que també els implicaran a ells.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT