PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els equips andorrans podrien quedar-se sense Europa

La UEFA podria decidir suspendre les eliminatòries prèvies i fer compensacions econòmiques

Per El Periòdic

Un partit de la lliga.
Un partit de la lliga. | FAF

Tot i que en les darreres setmanes s’ha estat anunciant que les fases prèvies de la Lliga de Campions i de l’Europa League es disputaran a l’agost, els equips andorrans es podrien quedar sense jugar-les. En aquest sentit, segons una notícia publicada ahir pel Times, la UEFA està valorant fer canvis substancials a les competicions i, per tant, contemplaria reduir les rondes prèvies, ja que com que es va decidir retardar la competició, s’hauria de retallar els tornejos continentals d’alguna manera. 

La forma més fàcil de fer-ho seria reduint les rondes prèvies, fet que afectaria directament als equips classificats andorrans , ja sigui perquè s’ha acabat la lliga o perquè la Federació Andorrana de Futbol (FAF) ha decidit donar-la per acabada. 

D’aquesta manera, la UEFA estaria estudiant que totes les eliminatòries prèvies siguin a partit únic i en terreny neutral o que només es jugui l’última ronda, la de campions de lliga amb major coeficient, fet que implicaria que Andorra es quedés fora. 

Això sí, la UEFA estaria disposada a compensar econòmicament als equips classificats que al final no poguessin jugar però, a la vegada, es crearia una injustícia. En aquest context, el gran problema estaria a l’Europa League, ja que molts equips classificats obtenen una plaça després de disputar diverses rondes prèvies. De fet, l’F91 Dudelange de Luxemburg ha aconseguit classificar-se dues vegades per a la fase de grups d’aquesta competició, formant part d’una lliga teòricament petita. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT