PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El retorn a l’escola no es produirà aquest mes

Vilarrubla compareix avui en comissió per respondre els dubtes dels consellers

Per Victoria Gómez Pérez

Infants entrant a l’escola.
Infants entrant a l’escola. | MARICEL BLANCH

El retorn a l’escola es continua mantenint per a, com a molt aviat, l’1 de juny, tal com ja va anunciar el Govern el passat 17 d’abril. Una de les primeres mesures que es va prendre quan va esclatar l’epidèmia al país va ser el tancament sinedie dels centres educatius. Des d’aleshores, l’activitat s’ha dut a terme a través de les telecomunicacions, amb professors i alumnat a casa seva. El Govern i Andorra Telecom han anat resolent les incidències en qüestions com la bretxa digital mitjançant l’entrega de tauletes o facilitant la connexió a internet a mesura que ha avançat el confinament. 

Tantmateix, i quan es va posar en marxa la segona fase de les excepcions al confinament, l’Executiu va crear un servei de guarda per als infants els pares dels quals havien de tornar a la feina. Aquest sistema és a l’abast de tots els alumnes de tots els sistemes educatius i la idea «no és substituir l’escola», sinó «fer activitats de caràcter més pedagògic».

Avui, la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, compareix en comissió per respondre els dubtes i qüestions dels consellers generals, però no es preveu que resolgui la data de retorn defintiva.

PUBLICITAT
PUBLICITAT