PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern amplia l’horari i la pràctica de les sortides a l’aire lliure

Es podrà anar a la muntanya o a passejar durant dues hores

Per Victoria Gómez Pérez

Un ciclista utilitza mascareta mentre va en bicileta.
Un ciclista utilitza mascareta mentre va en bicileta. | Maricel Blanch

L’horari i la pràctica d’activitats a l’exterior s’amplia a partir de demà en diversos aspectes. D’una banda, el cap de Govern, Xavier Espot, va informar ahir que s’augmenta el temps màxim per a les sortides a escollir entre dues hores en dies alterns en funció del número de l’edifici on es visqui (parell o senar) o una hora cada dia. Així mateix, es permetrà la pràctica d’activitats esportives a la muntanya –on s’hi podrà arribar amb vehicle propi–que no siguin de risc com senderisme, córrer i pesca. També es podrà practicar ciclisme per carretera o muntanya i fer desplaçaments en bicicleta com a mitjà de transport.

Pel que fa als horaris, s’amplia el reservat per fer activitat física en espais urbans de 06.00 a 09.00 hores i de 19.00 a 22.00 hores. La pràctica de l’esport en espais naturals no requererirà seguir aquesta normativa. Quant a les franges de les persones de més de 70 anys i col·lectius vulnerables, Espot va destacar que es mantenen d’11.00 a 14.00 hores i va demanar a la resta de la ciutadania respectar-les estrictament. «Aquestes persones mereixen una especial atenció i respecte per part de tots nosaltres […] els podem posar en risc», va apuntar el cap de Govern. 

L’ampliació de les condicions per a les sortides a l’aire lliure formen part de la segona fase d’excepcions al confinament que es van anunciar ahir. L’Executiu va considerar que ja han transcorregut més de dues setmanes des de l’inici de les restriccions i el seguiment «de la societat andorrana de les institucions i recomanacions» donades per dur a terme l’activitat de manera segura ha estat «positiu».

Tot i això, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va observar que un rebrort els pròxims mesos és possible si no es continuen prenent les mesures de distanciament social i d’higiene actuals.

PUBLICITAT
PUBLICITAT