PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ibon Navarro es mostra optimista de cara a tornar a competir

El tècnic tricolor destaca que l’equip està treballant per recuperar-se mentalment i per no tenir lesions

Per Miquel López-Egea

Ibon Navarro compareix en roda de premsa al Poliesportiu d’Andorra, ahir.
Ibon Navarro compareix en roda de premsa al Poliesportiu d’Andorra, ahir. | BCA

Després de dos mesos de confinament, l’entrenador del MoraBanc Andorra, Ibon Navarro, va poder oferir ahir una roda de premsa, encara que no van ser en les condicions que es voldrien. Però ja és un pas cap a la normalitat. 

En aquest sentit, el tècnic tricolor va manifestar que «sóc optimista perquè tenim prou oportunitats de poder tornar a jugar, però la situació és imprevisible» i que «els equips grans sempre tindran més possibilitats perquè si hi ha lesions, estan més preparats». «L’aspecte mental, quant a motivació, pot ser important. No crec que el format de la competició doni més possibilitats als equips petits», reiterava. 

Així, va insistir que «hi ha un marge molt petit per fer errors». «No hi ha pessimisme entre els jugadors», sentenciava. De cara a la fase final, Ibon Navarro va considerar que «la situació és tan imprevisible que ara mateix hem d’anar dia a dia, tenint un bon to físic i mental». «Hem d’estar en la millor situació: Si és millor que els altres, tindrem opcions de competir i guanyar però és tan imprevisible que és complicat fer una previsió del que pot passar», aclaria, puntualitzant que «s’ha d’anar dia a dia». 

Quant a la feina feta durant la primera setmana d’entrenaments, l’entrenador va subratllar que «cap equip recuperarà el to que van tenir fa dos mesos». «És impossible perquè han estat dos mesos sense fer res i això no es passa ni a l’estiu. Primer s’han de recuperar sensacions de jugadors i després d’equip», afegia, recordant que «tàcticament, s’han de refrescar certes coses». «L’objectiu no és recuperar el to de fa dos mesos, sinó estar el millor possible», sentenciava. 

Així mateix, va fer èmfasi en el fet que «és molt important l’aspecte mental, despertar la gana competitiva i oblidar que la pròxima temporada estar a un mes i mig. Pot ser que no estiguin plenament concentrats en jugar en cas que es torni però tinc confiança en el grup de persones que fan l’equip, en la seva feina competitiva». «Quan arribi el moment, posarem l’equip davant de qualsevol interès particular. Tots estarem en la mateixa línia», remarcava. 

Per tant, ara «el més important és que els jugadors es moguin i que ho facin sense lesions». «No pensem en entrenaments tàctics o de grups, en dues setmanes serà diferent. Ara és com els primers dies de pretemporada, que tens moltes ganes de fer coses però no és el moment. Hem de fer-ho amb moltes precaucions de prevenció de lesions», reiterava. 

Segons va manifestar, el problema és que «físicament i mentalment, he vist els jugadors malament», encara que «tothom està en un procés normal dins de l’anormalitat actual. No hi ha ningú especialment malament en els dos aspectes». En aquest aspecte confia en el fet que «les coses més importants de l’equip, l’ADN, el tornarem a aprendre. És una cosa molt interioritzada». «És una situació en la qual mai hem estat, no ha passat ni a l’estiu. Tots hem de fer un gran esforç per estar en la mateixa línia, i la millor possible», assenyalava i reiterava, de nou, que «ens preocupa la readaptació física sense lesions. Tampoc tenim clar si tornarem a jugar, hem d’ajudar-los en la seva tornada a l’activitat, tractant d’ajudar-los en ser millors jugadors, treballant aspectes tècnics que els falta no per tornar, sinó per ser millors». 

A més, va recordar que «la situació de Bandja Sy i de David Walker es dona a molts altres equips». «Quan tornin, seguiran treballant. No és la situació ideal però és la que hi ha. I només ens ha passat amb dos jugadors», aclaria. 

També va voler manifestar que «Andorra és el millor lloc per acollir la fase final de la competició», tot recordant que no coneix la situació dels altres llocs d’Espanya que volen acollir-la. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT