PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Arriba la primera denúncia a l’RFEF per la decisió d’acabar la Segona B

El CD San Fernando prendrà «accions judicials i extrajudicials» després de considerar-se perjudicada

Per Miquel López-Egea

El president de l'RFEF, Luis Rubiales.
El president de l'RFEF, Luis Rubiales. | RFEF

El CD San Fernando, equip del grup IV de la Segona Divisió B, s’ha convertit en la primera entitat a denunciar a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per la seva decisió de donar la competició per acabada. Previsiblement, aquesta serà la primera de moltes, ja que aquesta no ha agradat a alguns equips que s’han vist perjudicats. 

En aquest sentit, no hi ha cap previsió que l’FC Andorra pugui prendre una mesura semblant i en cap cas s’ha manifestat en aquesta línia. En canvi, sí que ho podria fer el Lleida Esportiu i el Còrdova, que ja van amenaçar en prendre aquesta decisió. 

Per tant, el San Fernando va emetre un comunicat en el qual va manifestar que «la salut sempre ha estat una prioritat per aquest club i la sevia directiva, prevalent sobre qualsevol altre motiu a l’hora de prendre qualsevol determinació» i que «la decisió de donar per finalitzada la competició esportiva diu haver estat presa tenint en compte la informació i recomanacions del Ministeri de Sanitat i del Consejo Superior de Deportes en atenció a l’evolució de la pandèmia i, no obstant això, es planteja la celebració d’un play-off d’ascens exprés entre equips de la nostra mateixa categoria, el que entenem és incomprensible i una clara incongruència». 

Per tant, van remarcar que «resulta incongruent que, una vegada donada per finalitzada la fase regular, es determini que hi hagi ascensos de categoria però no descensos», ja que «aquest fet suposaria una alteració manifesta de les regles del joc i de les normatives que regeixen la mateixa competició, havent de recordar-se que només poden ser modificades abans de l’inici d’aquesta». 

Segons l’entitat,«aquesta decisió implicaria un augment dels equips i ocasionaria un autèntic caos amb la creació per al nou curs de nous grups i subgrups en aquestes categories, la qual cosa faria encara més difícil, si cap, el salt al futbol professional per motius tant econòmics com esportius». També, van exposar que «no s’entén l’argument que no es produeixi el descens de categoria de cap club perquè encara faltaven per disputar-se 30 punts de la fase regular però que aquest argument no s’hagi tingut en compte per als equips que es trobaven disputant entrar en zona de play-off per a l’ascens». «Les mateixes normatives de la competició indiquen que no podrà haver-hi ni vencedors ni vençuts fins que no es completi la fase regular, això és, després de la disputa de les 38 jornades, i que en un cas excepcional (com l’actual) es podrà recordar la finalització de la competició i, per tant, la seva nul·litat, però en cap lloc es reflecteix que improvisadament es puguin modificar els diferents sistemes d’ascens i descens de categoria una vegada iniciada la mateixa competició», subratllaven. 

Amb molta contundència, l’entitat va remarcar que «la decisió arbitrària vulnera les normes de la mateixa competició» i que «perjudica greument al, als seus socis i afeccionats», de manera que «l’entitat recorrerà la resolució a dalt indicada una vegada li sigui notificada, utilitzant quantes accions extrajudicials o judicials consideri oportunes, defensant el respecte als seus drets com a club». 

Rubiales preveu cinc grups amb dos subgrups de deu equips per la temporada que ve

Tot i que encara no és oficial, l’RFEF contempla que la pròxima temporada hi hagi cinc grups amb dos subgrups de deu equips que competeixin de cara a la temporada vinent. Aquesta seria la recepta de l’entitat per acabar amb la saturació que hi haurà a la categoria, ja que en total, serien 100 equips espanyols competint a la categoria de bronze.

L’any vinent serà únic perquè els equips es jugaran poder ascendir a la Segona Divisió i un lloc privilegiat a la nova Segona Divisió Pro, de caràcter professional que servirà de pont entre la Segona B actual i la Segona Divisió espanyola, fet que implicarà afegir un esglaó per pujar a la màxima categoria espanyola. També lluitaran per la permanència.

Per tant, un cop disputada la fase regular, els tres primers equips de cada subgrup lluitaran per ascendir i tindran un lloc garantit a la nova categoria. En cas, de quedar una mica més a baix a la taula encara podran jugar en una repesca molt complicada. Els equips de la part baixa de la taula, previsiblement, lluitaran per la permanència. Malgrat això, l’RFEF encara ha d’acabar de definir els mecanismes de cara a la temporada vinent, que serà absolutament diferent.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT