PUBLICITAT

El PS reclama transparència en la compra de material sanitari

El grup parlamentari demana una relació dels intermediaris

Per Julià Rodríguez

La consellera general del PS Susanna Vela. / PS
La consellera general del PS Susanna Vela. / PS | PS

El Partit Socialdemòcrata (PS) acusa el Govern de “falta de transparència” en les adjudicacions de material sanitari per fer front al Covid-19. “Volem conèixer exactament aquests contractes. Entenem que aquesta informació hauria de ser pública i figurar als portals webs del Govern”, va explicar ahir la consellera general Susanna Vela.

Fa una setmana els parlamentaris del PS feien una demanda d’informació sol·licitant els informes de les adjudicacions, i ara han reclamat els documents i informes relatius als intermediaris, físics i jurídics, contractats pel Govern. A més, els consellers del PS volen conèixer la relació d’intermediaris contractats abans d’aquesta crisi i també dels nous.

Vela va indicar que a totes les administracions dels països veïns les adjudicacions, tot i que es pot entendre que es facin pel procediment d’urgència, s’acaben publicitant, cosa que no es fa a Andorra. “Hi ha una falta de transparència, el que pot fer malpensar”, va dir. Per a Vela, l’exercici de transparència és ara més necessari que mai i sobretot després que l’hagin demanat organismes com el GRECO (Grup d’Estat contra la Corrupció del Consell d’Europa) per evitar la corrupció.

Els socialdemòcrates es mostren també sorpresos pel fet d’haver conegut per un mitjà de comunicació espanyol la persona que hauria participat en l’adquisició dels tests del coronavirus. El PS creu que els ciutadans no s’han d’assabentar d’aquesta manera de qui participa com a intermediari d’aquest material perquè aquesta informació hauria de ser pública. En aquest sentit, Vela creu que una comissió de seguiment podria haver servit per compartir la informació amb l’oposició.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT