PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Verdú i Moreno demanen disculpes per saltar-se el confinament

Els esquiadors admeten la seva conducta «poc solidària i respectuosa»

Per El Periòdic

Els esquiadors a la presentació de la FAE, aquesta temporada.
Els esquiadors a la presentació de la FAE, aquesta temporada. | FAE

L'esquiador de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE), Joan Verdú, ha estat el primer a demanar disculpes a les seves xarxes socials per saltar-se el confinament i participar en una festa el passat cap de setmana. «Sóc un dels dos esquiadors que van assistir a la polèmica festa. Voldria disculpar-me públicament per la meva conducta poc solidària i poc respectuosa en aquests moments tan difícils i complicats pel nostre país. Ha estat un acte irreflexiu i irresponsable» ha explicat Verdú a Twitter.

Només uns pocs minuts després, l'altra esportista implicada, Cande Moreno, ha demanat perdó al seu compte de Twitter «El passat cap de setmana vaig assistir a la festa del vídeo que s'ha difós. Trobar arguments per justificar aquest acte m'és del tot impossible. Vull mostrar el meu penediment i aquest comportament no es tornarà a repetir. He comès un error i demano disculpes».

Tant la FAE com el Govern han obert un expedient sancionador a un dels esportistes becats pel programa ARA i ara tenen un marge de 15 dies per presentar al·legacions. Tanmateix, la FAE ja ha fet públic que cap dels dos implicats no podran formar part de cap activitat dirigida per l'organisme durant aquest termini. Una vegada finalitzada aquesta data, l'ens esportiu estudiarà les possibles sancions.

El comportament contravé el principi de responsabilitat i exemplaritat signat que han de mantenir els esportistes, que a més, estan becats per l'Estat. Els fets ocorreguts també contravenen les recomanacions i consells emesos pel Govern amb la voluntat de prevenir els contagis per coronavirus.

PUBLICITAT
PUBLICITAT