PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Petit repunt de casos a Espanya

Itàlia supera els 30.000 morts per coronavirus

Per Irene Mas Fàbrega

Una sanitària pren la temperatura a una dona, ahir.
Una sanitària pren la temperatura a una dona, ahir. | EFE

Tot i que el nombre de morts per coronavirus ha disminuït a 179 durant les últimes 24 hores al país segons les dades que proporciona cada dia el Ministeri de Sanitat, s'han registrat 604 casos de contagi nous confirmats amb una prova PCR. Madrid segueix sent la comunitat autònoma amb més defuncions i més casos detectats.

Algunes regions sanitàries, entre elles la de l'Alt Pirineu-Aran, el dilluns vinent entraran a la fase 1 de desconfinament decretada pel Govern espanyol. Entre d'altres mesures, el president espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que es permetran els desplaçaments a segones residències sempre que es trobin a la mateixa zona sanitària, illa o província. D'entrada, aquesta mesura no es preveia fins a la segona fase de desescalada però s'ha rectificat al llarg del matí.

L'aplicació de la fase en qüestió permetrà, també, la mobilitat dins de la zona sanitària; l'obertura dels locals comercials i de serveis professionals de menys de 400 metres quadrats sense cita prèvia; la represa de l'activitat dels concessionaris d'automoció, les ITV, els centres de jardineria i els vivers de plantes amb cita prèvia i la reobertura de les administracions de loteria. Per altra banda, les misses es podran celebrar amb l'aplicació de mesures de seguretat com la limitació d'ocupació dels bancs de les esglésies a una persona. Finalment, als enterraments hi podrà haver 15 persones a l'aire lliure i 10 als espais tancats.

Excés de producció de productes alimentaris als Estats Units

El tancament de molts locals de restauració del país durant el confinament ha comportat que es generi un excés de producció d'aliments. Tot i així, moltes zones ja han començat a aplicar mesures de desconfinament encara que el país segueixi sent el més afectat per la pandèmia de la Covid-19. En aquest sentit, les dades més recents indiquen que ja hi ha gairebé 1,3 milions de persones infectades i 77.180 morts.

Corba de contagis descendent a Itàlia

Avui el país ha superat els 30.000 morts per coronavirus, amb 243 durant les últimes 24 hores. Tot i així, la corba de contagis segueix la tendència descendent amb el registre de 1.327 casos en un dia. La meitat s'han registrat a Llombardia, la zona més afectada del país degut a la pandèmia.

Coronavirus al món

Després d'Estats Units, Espanya i Itàlia, el Regne Unit, Rússia, Alemanya, Brasil i França, per ordre, són els països del món que registren més casos de coronavirus. Pel que es refereix al nombre de morts registrades degut a l'epidèmia, en canvi, després d'Estats Units s'hi situa el Regne Unit, amb 31.316 defuncions, Itàlia, Espanya, França i Brasil.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT