PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els ciclistes professionals lloen Andorra

Els esportistes destaquen les infraestructures i la bellesa del Coll d'Ordino

Per El Periòdic

Enric Mas i Iván Cortinas entrenen al Coll d'Ordino.
Enric Mas i Iván Cortinas entrenen al Coll d'Ordino. | MARICEL BLANCH

L'entrenador i cosí de Julian Alaphilippe, Franck Alaphilippe, va destacar en declaracions a France TV Sport l'evolució del Principat com a base d'operacions d'alguns dels millors ciclistes del món. En aquest sentit, Franck va explicar que «INEOS, Jumbo-Visma, Cofidis, Movistar, Quick-Step, AG2R, cada vegada hi ha més pilots de grans equips a Andorra. El gran avantatge d'entrenar aquí és que estàs directament a la muntanya».

Seguidament, el tècnic va destacar que «a més dels beneficis fiscals, està l'altitud. Per exemple, en el cas de Julian, ens vam establir aquí perquè volíem treballar la seva resistència en cotes altes, ara sabem que aquest és el seu punt dèbil».

A més a més, Franck es va mostrar molt content per les extraordinàries infraestructures del país per entrenar, ja que «les instal·lacions per entrenar són meravelloses, com els dos centres d'alt rendiment. Els atletes tenen tot aquí, inclosos els metges i la pau mental».

Entrenaments

«Els ciclistes professionals tenen el dret d'anar tres dies a la setmana fora durant tres hores com a màxim. De moment només poden entrenar-se en dues carreteres» va detallar Franck. Per la seva part, el corredor del Groupama-FDJ, Miles Scotson, va detallar que «ens separen en dos grups, per tant, només puc entrenar dimarts, dijous i dissabte des de les 11.00 hores fins a les 14.00». Així, Franck va dir que «els corredors acostumen a ser adversaris a les curses, però aquí entrenen junts».

Un paisatge encantador

«M'encanta Andorra quan el temps està així. Quan vaig sortir el primer dia a entrenar fora va ser una gran satisfacció, em vaig adonar que no gaudeixo entrenant a casa» va afirmar Scotson. Sobre el terreny per preparar-se, l'esportista va expressar que «el Coll d'Ordino és la muntanya que està a dalt d'on visc i adoro pujar-la; l'altra és Arcalís».

El protocol de desconfinament


Si bé Scotson va revelar que planeja estar fins al juny al Principat, Franck té més dubtes sobre el futur de Julian Alaphilippe, ja que «no sé si continuarà la seva preparació a Andorra o a França, depèn de les normes de desconfinament». Per últim, l'entrenador francès va confessar que «els ciclistes estan anant lents, però Julian estarà pròximament preparat per fer molts més quilòmetres, especialment quan en altres països poden entrenar més».

PUBLICITAT
PUBLICITAT