PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La FEB obre la porta a una Lliga Endesa de 20 equips

L'organisme anuncia que es respectarà el nombre d'ascensos

Per El Periòdic

Clevin Hannah dirigeix el joc durant un part contra l'Unicaja de Màlaga, aquesta temporada.
Clevin Hannah dirigeix el joc durant un part contra l'Unicaja de Màlaga, aquesta temporada. | MARTIN IMATGE / BCA

La comissió delegada de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) va decidir ahir donar per acabada la temporada regular en totes les seves competicions sense descensos i va anunciar els mecanismes per decidir quins equips pujaran de categoria.

D'aquesta manera, si ve l'ACB va anunciar que no hi hauria descensos de categoria i va tancar les portes a una possible ampliació de fins a 20 equips en la Lliga Endesa, la FEB té la ferma intenció d'ascendir als dos millors equips de la LEB Or i, per tant, alterar el nombre de conjunts a la màxima divisió. «Es respectarà el nombre d'ascensos a la Lliga Endesa previstos en les Bases de la Competició» va anunciar l'ens esportiu en un comunicat.

Així, l’òrganisme va comunicar que es disputarà, sempre que les autoritats sanitàries ho autoritzin, una fase d’ascens a l’ACB abans del 30 de juny. A més, es va fixar el 25 de maig com a data límit per decidir si es pot jugar per l’ascens i, en cas que no sigui possible, la comissió delegada de la FEB va regular també quins equips ascendirien.

En aquest cas, pujarien a l’ACB els equips classificats com a primer i segon amb data del vuit de març, quan es va cancel·lar la competició i, per tant, el Carramimbre CB Ciutat de Valladolid i el Delteco Guipúscoa serien nous equips de la Lliga Endesa.

MoraBanc Vivand

D'altra banda, aquesta resolució també va significar la fi de la temporada pel MoraBanc Vivand de Xavi Luque a la Lliga EBA. Així, l'equip filial tanca el curs en 11a posició amb sis victòries i 15 derrotes després de no poder guanyar el CB Martorell per 68 a 78 en l'última jornada. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT