PUBLICITAT

Andorra la Vella

Mor François Garcia, exdirector adjunt del Lycée

És la víctima número 48 de la Covid-19

Per El Periòdic

François Garcia en una imatge penjada a les xarxes socials.
François Garcia en una imatge penjada a les xarxes socials. | Federació Andorrana de Tennis

L'exdirector adjunt del Lycée Comte de Foix, François Garcia, ha mort aquest matí, després d'haver patit la Covid-19. És la víctima número 48 de la crisi sanitària, Garcia va estar els darrers dies ingressat a l'hospital. Mestre des de la Joventut, Garcia era una persona prou coneguda dins del sistema educatiu del Principat, especialment dins de la branca francesa. S'havia dedicat durant 58 anys al món de l'ensenyament i era un dels pilars del centre escolar.

En l'àmbit esportiu, nombroses associacions han volgut mostrar les seves mostres de condol davant la defunció. Va ser cap de missió del Comitè Olímpic Andorrà a Pequín, Londres, Mònaco i Pescara. La dedicació de Garcia, especialment dins de la Federació Andorrana de Tennis en la qual va ser president, es va veure reconeguda en la nit de l'Esport del 2012, quan li van fer entrega d'un guardó per la seva tasca. A més, també va ser vocal de la comissió permanent del COA al 2017 i preparador físic del MoraBanc entre finals dels 80 i principis dels 90.

Els clubs esportius el recorden com "una persona que sempre tenia un somriure i una persona amable per tothom", com el MoraBanc Andorra o "una persona molt entranyable i estretament lligada a l'esport i l'educació", com la Federació Andorrana de Futbol. La Federació Andorrana de Tennis li ha volgut donar a través de les xarxes socials les "gràcies per tot el que has fet pel tennis del nostre país". Condols als que s'han sumat altres clubs del Principat com la FAE, lamentant que "l'esport andorrà està de dol".

Diverses autoritats també s'han sumat als missatges per la pèrdua de Garcia. És el cas de l'excap de Govern, Toni Martí, que l'ha definit com "un home altruista i ple de bondat". També el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, que parla de François Garcia com una persona que "va saber trasmetre valors i coneixements a diverses generacions d'alumnes, jo entre ells".

PUBLICITAT
PUBLICITAT