PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els jugadors de la Lliga Nacional volen acabar la temporada al camp

El president de la FAF, Fèlix Álvarez, afirma que estudien destinar una part dels diners de la UEFA als clubs

Per Albert Ortega

El Centre d'Entrenament de la FAF.
El Centre d'Entrenament de la FAF. | FAF

Amb nou jornades encara per disputar a la Lliga Nacional i a l’espera que el futbol torni a la normalitat a la data programa per la Federació Andorrana de Futbol (FAF), entre el 24 de maig i el 12 de juliol, el títol, les places europees i el descens continuen oberts. 

En aquest sentit, el president de l’organisme, Fèlix Álvarez va assegurar a EL PERIÒDIC que «hem mantingut reunions amb els clubs perquè la nostra intenció és continuar la lliga sempre que el Govern ens autoritzi com marca la UEFA». A continuació, Álvarez, va afegir que es treballa amb l’objectiu d’abastir de material higiènic (gels, mascaretes i guants) als diversos clubs de la lliga per «poder subministrar-los als jugadors i als implicats».

Tanmateix, el dirigent va obrir la porta a alternatives en cas que no es pogués finalitzar la temporada. «Hem consultat a la UEFA per veure quines possibles resolucions podríem dur a terme en cas que no es pogués acabar la lliga. M’agradaria que Andorra no sigui diferent i per això busquem la seva orientació», assenyalava.

Una postura, la d’acabar la lliga, que comparteixen la majoria de jugadors. Marc Rebés, de l’FC Santa Coloma, exposava que «si les autoritats ens diuen que no hi ha cap risc i es pot jugar, jo he de fer el meu treball com la resta d’empleats. El nostre esport ha d’obrir». Seguidament, l’internacional andorrà va confessar que «tinc por que, de no tornar, la UEFA ens tregui les places europees. Acabar la lliga hauria de ser la nostra prioritat».

Per la seva part, el futbolista de la UE Sant Julià, Edu Pepe, va declarar que «tots ens estem jugant coses i mirem pels nostres interessos. Volem veure què passa al final perquè tot està per decidir». A més a més, el tècnic de l’últim classificat de la lliga, el CE Carroi d’Hugo Roldán, també es va mostrar favorable a la possibilitat d’acabar la lliga, ja que «encara no sabem com es produiran els descensos, però som a temps de salvar-nos».

Així, el director esportiu de la UE Engordany, Rodrigo Guida, va remarcar que «si no hi ha contagis i la seguretat dels jugadors i les famílies està assegurada, no hi hauria problemes per tornar a l’activitat». No obstant això, el capità de la selecció andorrana, Ildefons Lima, va expressar que «no existeixen les condicions perquè una lliga amateur com la nostra es pugui reprendre. Veig inviable els protocols tot i que m’agradaria certificar el títol de lliga al camp».

Tancar la lliga sense campió

D’altra banda, també existeix l’opció de no poder disputar la lliga i tancar-la sense un campió i adjudicar les places europees. Una decisió que la Federació de Futbol de Gibraltar (GFA)  va implementar per la igualtat numèrica entre els dos primers classificats i la possibilitat que el segons superés al líder pels punts que quedaven per repartir.

Sobre aquesta possibilitat, Lima va titllar de «falta de respecte a la nostra feina» en cas que finalitzés la lliga sense campió. Pel que fa a Guida, va remarcar que «guanyar un títol al despatx és diferent a fer-ho en el camp. Comparteixo que han d’anar a la Champions, però no és lògic que li donin el títol sense acabar la competició».

En el cas de l’Atlètic d’Escaldes, el jugador Fabio Serra va remarcar que «els trofeus es guanyen al camp. No crec que hi hagi d’haver un campió si no s’acaba. En tot cas, el gran premi és anar a Europa». Un pensament que comparteix el futbolista de la UE Santa Coloma, Cristian Orosa, «el més just és que no quedi ningú campió si no s’ha pogut finalitzar la lliga, però el més important és anar a Europa».

Subvencions UEFA

Pel que fa a les subvencions de la UEFA, Fèlix Álvarez va aclarir que la FAF encara no ha rebut aquests diners. «Els 4,3 milions d’euros són ajuts que donen quan es compleixen uns requisits concrets i es reparteixen entre 2020 i 2021», indicava, assenyalant que «si la UEFA ens autoritza a què una part d’aquesta xifra es pugui destinar a ajudar als clubs que han patit els efectes de la Covid-19, no tindrem cap problema i ho farem».

Per últim, Álvarez va posar èmfasi en el fet que «volem ajudar als clubs, però de moment estem tenint reunions amb la UEFA perquè ens aconsellin sobre com i cap a on enfocar aquestes quantitats».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT