PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ubach participa en la reunió del Consell de seguretat de l’ONU

La ministra ha defensat la resolució pacífica de conflictes a través del diàleg

Per El Periòdic

La ministra Ubach en un moment de la intervenció.
La ministra Ubach en un moment de la intervenció. | SFGA

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va formar part ahir d’una reunió telemàtica del Consell de Seguretat de l’Organització de les Nacions Unides (ONU) organitzada a Estònia, país que ostenta la presidència de l’òrgan durant el mes de maig. La trobada es va desenvolupar sota la fórmula Àrria, reunió que engloba els estats que són membres de l’organització i els que no, per celebrar els 75 anys des del final de la Segona Guerra Mundial a Europa.

Així, una vuitantena de ministres d’Afers Exteriors, juntament amb els Representants Permanents dels Estats Membres i no Membres del Consell de Seguretat van trobar-se per, segons va informar el Govern a través d’un comunicat, «unir els seus esforços en reafirmar el rol primordial de preservació de la pau per part de l’ONU». El fòrum es va desenvolupar amb l’objectiu d’«identificar lliçons del passat i els reptes del futur». 

Al llarg de la intervenció, la ministra Maria Ubach va refermar el compromís d’Andorra «amb el multilateralisme com a eina de diàleg internacional, cooperació i resolució pacífica dels conflictes». De la mateixa manera, va posar en relleu els principis i ideals que defensa l’Organització de les Nacions Unides.

PUBLICITAT
PUBLICITAT