PUBLICITAT

Els metges estan «saturats» per trucades que no poden atendre

Indiquen que no tenen accés a les dades que mostren els resultats del cribratge massiu

Per Irene Mas Fàbrega

Helena Mas en roda de premsa d’actualització de dades de la Covid-19
Helena Mas en roda de premsa d’actualització de dades de la Covid-19 | SFGA/JAViladot

Els metges de referència que atenen els possibles casos de coronavirus derivats del resultat del test d’immunitat, consideren que estan «saturats» de trucades i que en moltes ocasions no poden gestionar la situació perquè no tenen accés a les dades que indiquen els resultats del cribratge massiu. 


En aquest sentit, expliquen que «les persones que s’han fet la prova reben un missatge del Govern dient-los que es posin en contacte urgent amb el seu metge de capçalera, però no els indiquen els resultats». Així, apunten que com que no poden accedir a la base de dades i no disposen d’informació, no poden interpretar els resultats ni atendre els pacients, i apunten que «l’ideal seria que el missatge portés inclòs el resultat de la prova. Aleshores sí que es podria gestionar la trucada, però si no s’indica i nosaltres no podem accedir a la informació, no té sentit».


En aquesta línia, expliquen que a les persones que truquen i que no poden ajudar a esclarir el resultat i, per tant, a prendre mesures conseqüents, «els diem que esperin unes hores i que tornin a trucar, a veure si llavors ja disposem del resultat i podem prendre una decisió al respecte». 


Per altra banda, apunten que amb els casos que ja s’han pogut atendre, en general, el que s’ha fet ha estat gestionar baixes laborals en conseqüència de la recomenació d’aïllament al tractar-se de persones contagioses i incidir en «la importància de l’avís» a familiars i a contactes del possible afectat.


Resposta de Salut

Ahir en roda de premsa, la Secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, va explicar que tenen constància de «l’allau de trucades» en qüestió però consideren que «es regularitzarà durant les properes hores». En aquest sentit, va apuntar que el ministeri de Sanitat està en contacte constant amb el Col·legi de Metges d’Andorra per fer seguiment de la situació en qüestió i treballar-la si fa falta. En aquesta línia, els metges indiquen que tenen constància de la comunicació entre l’administració i l’organisme i «que estan provant de millorar la fluïdesa de la informació. Entenem que el volum de dades és tant gran que costa gestionar-lo».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT