PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’RFEF dona per finalitzada la temporada a Segona Divisió B

El tècnic de l’FC Andorra, Nacho Castro, cataloga de «bestiesa» el nou format amb ascensos i sense descensos

Per Albert Ortega

El president de l’Estat espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, en una reunió.
El president de l’Estat espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, en una reunió. | Getty Images

Després de setmanes de filtracions interessades, càbales i fórmules esbojarrades, la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va decidir ahir donar per finalitzada la temporada actual de Segona Divisió B arran de la reunió mantinguda amb la Comissió de Presidents Territorials.

D’aquesta manera i en un intent de decisió salomònica, la federació va anunciar que no hi haurà descensos a Tercera Divisió, mentre que en el cas dels ascensos, es durà a terme un play-off en format exprés entre els primers quatre classificats de cada grup de la divisió de bronze per determinar qui pujarà de categoria. A més, l’organisme esportiu va explicar que es realitzarà a porta tancada i en una seu única encara per determinar.

Així, amb aquest format que encara ha d’aprovar la Junta Directiva i la Comissió Delegada, la pròxima temporada la Segona Divisió B comptarà amb 100 equips dividits en cinc grups, ja que la fórmula de tenir ascensos i no descensos es repetirà a Tercera.

Això sí, en el cas d’aquesta última, se seguirà un criteri territorial per dur a terme els enfrontaments entre els conjunts d’una mateixa comunitat autònoma i només pujarà un equip dels 18 grups que conformen la divisió. Per tant, l’FC Andorra tanca la seva primera campanya a la divisió de bronze amb una 9a posició i 41 punts, a vuit de les places que ocupen CD Castelló, FC Barcelona B, UE Sabadell i UE Cornellà i que donen accés al play-off de Segona Divisió.

Valoració tricolor

En aquest sentit, l’entrenador de l’FC Andorra, Nacho Castro, va lamentar en declaracions a EL PERIÒDIC la decisió, ja que «si hi ha ascensos, ha d’haver-hi descensos. I, si no es pot finalitzar la lliga al camp, s’hauria d’anul·lar. Em sembla una bestiesa». I és que, segons el tècnic de l’entitat tricolor, la decisió no és la més ideal després de recuperar mentalment l’equip a falta de 10 jornades per disputar, «m’hagués agradat acabar la lliga al camp, considero que era el més just».

D’altra banda, el director esportiu del club, Jaume Nogués, va ressaltar els dubtes que viu la categoria després d’aquesta mesura «la incertesa que vivim no ens permet treballar en incorporacions, ampliació de l’staff. És una situació complicada per a nosaltres».

A continuació, va valorar la fórmula del play-off, el que podria suposar un contratemps pels plans de l’FC Andorra: «Que es jugui fa que accedir a jugadors interessants d’aquests equips serà difícil, els jugadors se centraran en el format exprés». Tanmateix, Nogués i Castro no van ser els únics integrants del club de Prada de Moles en compartir les seves impressions, ja que el migcampista Rai Marchán va declarar «quin esperpent».

Segunda B Pro

Així, la pròxima temporada de Segona Divisió B serà de transició i s’utilitzarà com un trampolí per implementar una nova divisió a cavall entre la Segona Divisió A i la categoria de bronze. En altres paraules, en la campanya 2021-22 es crearà una nova categoria per tractar de professionalitzar el futbol de les divisions més humils, la qual estarà formada per dos grups de 20 equips.

En aquest sentit, la federació va valorar establir aquesta nova divisió la temporada que ve, però van desestimar-la, ja que «no es donen les condicions legals per crear una nova categoria en la situació actual». Per tant, els dirigents van decidir que primer s’han de determinar uns mèrits per arribar a formar part d’aquesta divisió en el futur, els quals encara no s’han fet oficials.

Futbol sala

D’altra banda, l’RFEF també va donar per finalitzades les campanyes de futbol femení, futbol sala masculí i femení. Així, el CE Sant Julià, 5è classificat a Tercera Nacional, no podrà disputar el play-off d’ascens a la següent categoria. Finament, la Comissió de Presidents també va comunicar la proposta de mantenir totes les subvencions, almenys, de manera proporcional als partits que es juguin a la temporada 2020-21, per tractar de mantenir el poder adquisitiu dels clubs. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT