PUBLICITAT

Espanya prorroga l’estat d’alarma fins el 24 de maig

El Govern de Sánchez rep el suport de Ciutadans i del PNB

Per Irene Mas Fàbrega

Casos coronavirus al món
Casos coronavirus al món | El Periòdic

Espanya seguirà sota estat d’alarma degut a l’emergència sanitària provocada per la Covid-19 al país després que ahir es votés la mesura excepcional al Congrés dels Diputats. El suport de Ciutadans i del PNB a la proposta del PSOE va permetre la pròrroga, que és la que ha rebut menys recolzament per part de l’hemicicle. És la quarta vegada que es vota i s’aprova la mesura. La primera vegada va ser el 25 de març. 


Tres àrees sanitàries a la fase 1

Ahir la Generalitat va fer arribar la proposta de desconfinament del Departament de Salut de Catalunya al govern espanyol. El document contempla la possibilitat que només tres regions sanitàries passin a la primera fase de desescalada el proper dilluns, 11 de maig. Són les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona i l’Alt Pirineu-Aran. La fase 1 permetrà que es facin reunions de 10 persones a les cases, la possibilitat que les famílies viatgin juntes en cotxe i les terrasses de bars i restaurants podran obrir amb un màxim del 50% d’aforament.


La resta de Catalunya es mantindria en la fase 0 de desconfinament, que es va aplicar el passat dilluns, 4 de maig a tot el territori. Tot i així, la consellera de Salut, Alba Vergés, va explicar que la setmana que ve es farà una proposta per a les regions amb risc moderat al país i que no hauran d’esperar quinze dies per a l’aplicació de noves mesures a les zones; que són tota la resta del país menys Barcelona ciutat.


Repunt de morts a Itàlia

Les últimes dades indiquen que Itàlia va patir, ahir, un repunt de morts causats pel virus amb 369 les últimes 24 hores calculades. Fins ahir, s’havien registrat al voltant de 200 morts diàries. De la mateixa manera, el creixement dels contagis al país segueix contingut i les autoritats sanitàries ho vinculen a l’acumulació de casos de dies anteriors

EEUU segueix al capdavant

El país nord-amercià segueix sent el que acumula més casos confirmats amb gairebé 1.250.000. També és el que acumula més morts (72.233).

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT