PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’àmbit cultural vol accelerar la llei de mecenatge

Demana accions concretes i transversals

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu d’una actuació teatral.
Imatge d’arxiu d’una actuació teatral. | Maricel Blanch

La llei de mecenatge i patrocini seria per a l’àmbit cultural «una eina d’alta importància» per al teixit cultural. El text «ajudaria a impulsar projectes molt importants sense la necessitat de recerca constant de subvenció pública». És la primera de les peticions que queden plasmades en el manifest qu evan fer públic ahir.

La cultura «forma part de l’essencia de com som i com és la nostra societat», explica el text. No obstant, la crisi sanitària ha provocat «una inmena preocupació a tots els sectors i, específicament, en el de la cultura». Tal com denuncia el manifest, la cultura «està patint un risc molt gran de ser considerada un bé secundari i, per tant, suportar la crisi d’una manera més intensa».

Entre les peticions, destaca també la demanda de crear un projecte transversar que inclogui la cultura «com un bé de país», tot implicant l’educació, el turisme, l’economia o la innovació. Treball al que se li haurien de sumar «campanyes valents de màrqueting i comunicació per afavorir el consum cultural intern», a la vegada que l’administració potencii campanyes exteriors de consum local amb l’ajut d’impulsors privats.

A més, les persones creadores del manifest animen al ministeri de Cultura a aprofitar el Llibre Blanc de la Cultura per crear una «taula de diàleg permanent», on s’hi asseguin diferents membres del teixit cultural. Aquesta serviria per «buscar entre tots possibles mesures de xoc per protegir el sector de la crisi que vindrà» i, a la vegada, construir «un espai de diàleg que perduri en el temps».

L’escola també juga un paper clau en la posada en valor de la cultura, a través de la implicació d’artistes i del sector privat en les activitats de divulgació que els centres educatius «puguin oferir als infantsm i als joves com a continuïtat al que ja fan les fundacions que depenen del Govern».

PUBLICITAT
PUBLICITAT