PUBLICITAT

Expulsat del cos un bander per caçar un cabirol de manera il·legal

Se li aplica una multa de 3.000 euros i la retirada de la llicència d’armes

Per Irene Mas Fàbrega

Bander fent una tasca habitual
Bander fent una tasca habitual | El Periòdic

Un membre del cos de Banders que estava en període de prova ha estat expulsat de la formació després d’haver estat enxampat per part dels seus companys caçant de manera furtiva i sense disposar de l’autorització corresponent per fer-ho. 


Els fets van tenir lloc el passat 29 de febrer quan la persona en qüestió va abatre un cabirol mascle a la Solana d’Andorra, a la vall del Riu de Sant Josep i Goter. 


Segons va explicar el cap d’unitat dels Banders, Ferran Teixidó, a EL PERIÒDIC, després d’obrir una investigació sobre els fets «es va fer el que s’hauria fet amb qualsevol altre cas», ja que l’implicat estava fora de servei en aquell moment. Per processar-lo, es va tenir en compte que la infracció en qüestió és la de caçar fora de temporada, fet que suposa una infracció molt greu i que comporta l’aplicació d’una penalització de 3.000 euros i la retirada de la llicència d’armes. Segons va informar el Govern, la persona va reconèixer els fets al cap d’uns dies. 


Teixidó va afegir que «el procediment s’ha fet bé i no hi havia res a amagar». En aquest sentit, va recordar que l’any passat es van fer 14 atestats de caça per part del cos de Banders «però no tots van fer-se públics. Dins del protocol, a vegades es filtren i surten i altres vegades no». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT