PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’AFE, en contra de les concentracions

El sindicat diu que «vulnera els drets dels jugadors»

Per El Periòdic

Els jugadors de L'FC Andorra, durant un entrenament.
Els jugadors de L'FC Andorra, durant un entrenament. | M.L-E.

Les discrepàncies entre l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) i el Consell Superior d’Esports (CSD) amb relació a l’aplicació del protocol per reprendre la competició tornen a sobrevolar el futbol. Una situació que s’agreuja especialment en el cas de les concentracions dels futbolistes durant les fases de desescalada.

Així, el secretari general del sindicat d’esportistes, Diego Rivas, va declarar a El Larguero que «la manera en què s’està plantejant la concentració és una vulneració dels drets dels jugadors que limita la seva llibertat. És una imposició del CSD».

En aquesta línia, Rivas va afegir que «el protocol del CSD detalla que els futbolistes s’han de concentrar 15 dies abans de reprendre la competició. Entenem que anar al treball és la nostra obligació».

Tanmateix, el representant dels esportistes es va mostrar molt crític amb la mesura i va remarcar que «el document diu que els futbolistes han de tancar-se a les seves habitacions, els hi han de donar el menjar a través d’una bossa i no poden veure ni a les seves famílies ni als seus companys».

Sense diferències

D’altra banda, Rivas també va tornar a recordar que «la postura de l’AFE ha sigut ferma des del principi, hem volgut que Sanitat es responsabilitzés».

A continuació, va explicar el perquè no volien fer-se test abans que els sanitaris «hi va haver un moment on es va estigmatitzar als futbolistes. Nosaltres ens vam reunir per expressar que els jugadors no tenen més privilegis que la resta de la gent». Per últim, Rivas va reconèixer que el risc zero de contagi és «impossible» i va obrir la porta a una concentració voluntària».

PUBLICITAT
PUBLICITAT