PUBLICITAT

Caiguda de la demanda d’electricitat a l’abril

Disminueix un 29% respecte el mateix mes de l’any passat

El consum elèctric d’Andorra durant el mes d’abril d’enguany ha disminuït en un 29% respecte el mateix mes de l’any passat. En dades específiques, aquest tant per cent es tradueix en 34,2 GWh. Així ho va fer saber ahir Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA). Segons els mateixos, la xifra s’explica per l’aturada anticipada de les estacions d’esquí i per l’aturada de l’activitat econòmica a causa de la pandèmia de la Covid-19. 


Durant el mes d’abril del 2019, en canvi, es van registrar consums molt importants degut a una gran demanda d’electricitat fins que es va acabar la Setmana Santa, el 21 d’abril del 2019. 


Afegeixen, també, que al llarg del mes d’abril del 2020, es poden distingir dos moments diferenciats pel que es refereix a la demanda d’electricitat: els primers 20 dies de mes la reducció de la demanda en comparació al mateix període de l’any anterior va ser del 31%; en canvi, els darrers 10 dies de mes, la reducció es va atenuar fins a un 20%.

Consum elèctric acumulat 

Durant els primers quatre mesos del 2020, el consum elèctric acumulat va ascendir als 202,1 GWh, xifra que representa una disminució del 12,7% respecte el mateix període de l’any 2019.


D’altra banda, en relació amb la producció pròpia d’electricitat, durant el mes d’abril es van generar 17,3GWh entre la producció hidràulica (15,6 GWh), la producció d’origen tèrmic al Centre de Tractament de Residus (1,5 GWh) i la producció fotovoltaica (0,16 GWh). 


El volum que posen de manifest les xifres –que s’explica per l’avançament de la fosa de neu— representa un increment del 43% respecte a l’abril del 2019 i ha permès cobrir, amb producció pròpia, un 51% del consum elèctric del país.

PUBLICITAT
PUBLICITAT