PUBLICITAT

Incertesa als tallers mecànics pel descens de la mobilitat

El sector ha reprès l’activitat aquesta setmana en relació a la segona llei de mesures econòmiques

Per Irene Mas Fàbrega

Mecànic treballant el segon dia de represa d'activitat al sector
Mecànic treballant el segon dia de represa d'activitat al sector | Maricel Blanch

Els tallers mecànics preveuen un futur incert davant la recuperació econòmica del sector després d’haver estat tancats durant, gairebé, dos mesos. Així ho van explicar diversos professionals a EL PERIÒDIC: «És una incògnita. Si continuem amb el volum de feina d’ahir i avui suposo que ens en sortirem, però durant els propers mesos no sabem què passarà ni com serà la obertura d’activitats econòmiques que comporta la mobilitat i, per tant, la necessitat puntual de recórrer als tallers mecànics». Tot i així, es van mostrar optimistes: «Imagino que arribarà un moment que hi haurà un impuls i tot tornarà a anar rodat».


El sector de la mecànica és un dels que ha reprès l’activitat durant aquesta setmana en relació amb la segona llei de mesures econòmiques que va decretar el Govern per a la gestió de la crisi sanitària i econòmica que està deixant la Covid-19 al país.

Represa de l’activitat

Segons van informar, durant aquests dos dies els tallers dedicats a la reparació mecànica general han experimentat un augment de feina en comparació amb les jornades laborals convencionals degut a la inactivitat que ha deixat una acumulació de vehicles per reparar. Les incidències més ateses fins al moment han estat els recanvis de bateries degut a la immobilitat dels automòbils. La resta de feina majoritaria està relacionada amb el manteniment general del vehicles.


Pel que fa als tallers especializats en recanvis de pneumàtics, van explicar que la represa a l’activitat està sent tranquil·la: «Tenim un volum de feina estàndard per l’època que estem. Ens dediquem a canviar pneumàtics d’hivern per posar-ne d’estiu».

Mesures de seguretat

Els tallers mecànics han reprès l’activitat amb una aplicació excepcional de mesures de seguretat en relació amb la pandèmia de coronavirus. En aquest sentit i seguint les recomenacions del Govern, de les propies empreses que dinamitzen els tallers mecànics i de l’empresa de seguretat del sector, als espais on es desenvolupa l’activitat laboral és obligatori l’ús de mascaretes i guants, així com la instal·lació de metacrilats a les oficines. A més a més, els treballadors han de procurar mantenir les distàncies de seguretat entre ells i evitar creuar-se.


Per altra banda, es prenen altres mesures específiques per a la feina que es desenvolupa als tallers com per exemple, que els propietaris dels vehicles no accedeixin al lloc de treball, que el treballador que reculli un vehicle sigui el mateix que el repari, que una vegada reparat es faci una neteja exhaustiva a l’interior del mateix, que només accedeixi al vestuari una persona i que la roba que s’utilitzi per treballar es renti a diari. Algun dels tallers també dóna cita per via telefònica per evitar aglomeracions. 


Finalment, molts tallers van coincidir en el fet que el dilluns passat es va fer una trobada anterior a la obertura dels negocis per tal d’explicar les mesures, la seva aplicació i per poder traslladar la importància de seguir-les als treballadors.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT