PUBLICITAT

Andorra la Vella

Terceravia vol «explicacions clares» sobre la gestió sanitària de la crisi

També espera saber de quina manera s’optimitzaran els recursos de l’administració

Per El Periòdic

Carine Montaner en una imatge d’arxiu.
Carine Montaner en una imatge d’arxiu. | MARICEL BLANCH

La consellera de Terceravia + Unió Laurediana + Independents, Carine Montaner, va formular ahir al Consell General tres preguntes orals sobre la gestió sanitària de la crisi generada per la pandèmia i sobre la rebaixa de salari dels alts càrrecs de l’administració pública.

En l’ambit sanitari, la consellera va demanar «explicacions clares» de la situació de la residència sociosanitària del Cedre, així com dels resultats dels testos duts a terme a la població andorrana i del «pla d’acció plantejat pel Govern arran dels resultats obtinguts». Montaner també va qüestionar al Govern «si el SAAS pensa premiar el personal sanitari» que, tot i que «no ha comptat les hores» treballades de més, «està al peu del canó, cuidant i curant els malalts.

La tercera de les preguntes orals està relacionada amb l’elaboració d’un pla d’optimització de recursos de l’Administració i de racionalització de la despesa pública i en què consistiria, «tenint en compte el context sanitari i la disminució substancial dels ingressos de l’Estat». En aquest sentit, el partit també vol saber si l’Executiu «s’ha plantejat revisar la piràmide jeràrquica de l’administració». Revisió que passaria, per exemple, en «revisar el nombre de directors de departaments i rebaixar els salaris dels alts càrrecs». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT