PUBLICITAT

Andorra la Vella

La crisi sanitària atura la redacció de la llei d’igualtat

L’ajornament dificulta l’acompliment dels terminis de presentació

Per Tatiana Navarro

Imatge d'arxiu de la presentació de la llei d'igualtat del 2015.
Imatge d'arxiu de la presentació de la llei d'igualtat del 2015. | MARICEL BLANCH

L’amenaça de la Covid-19 ha aturat els treballs de desenvolupament de la futura Llei d’igualtat efectiva entre homes i dones, que en un primer moment es preveia que pogués estar llesta per entrar-la al Consell General a finals d’any. L’enfocament del treball i dels esforços ha fet que la prioritat per al seu desenvolupament hagi quedat eclipsada per les necessitats d’aturar la pandèmia.

«No sabem res de nou», apuntava la presidenta d’Acció Feminista, Antònia Escoda. Les reunions previstes per aquestes dates per tal de començar a desenvolupar els punts de la llei es van anul·lar, juntament amb totes les cancel·lacions que va comportar l’aplicació del confinament a la ciutadania. «Fins que no comencem d’aquesta, no començarem a treballar en altres coses», explicava Escoda, que actualment es troba de voluntària a un dels l’Stop Lab.

La Llei d’igualtat efectiva entre homes i dones es va plantejar en el moment que les institucions van observar que la llei per a la igualtat de tracte i la no-discriminació, aprovada al 2015, era poc específica per treballar en la desaparició de les discriminacions per motiu de gènere. El text del 2015, fruit del Llibre blanc de la Igualtat, posava l’accent en altres tipus de discriminacions, com aquelles relacionades amb les discapacitats o amb l’edat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT