PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El protocol d’entrenaments del CSD no satisfà l’ABP

L’associació exigeix l’aclariment dels «dubtes d’interpretació» del document

Per El Periòdic

El president de l’ABP, Alfonso Reyes, durant una entrevista.
El president de l’ABP, Alfonso Reyes, durant una entrevista. | EFE

Després del recel que va expressar l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) en relació amb el protocol per reprendre els entrenaments a les instal·lacions esportives, ara arriba el torn de l’Associació de Basquetbolistes Professionals (ABP).

En aquesta ocasió, l’organisme encapçalat per Alfonso Reyes va enviar un document al Consell Superior d’Esports (CSD) amb l’objectiu d’aclarir diversos «dubtes d’interpretació i indefinició» que apareixen en el protocol compartit als clubs.

D’aquesta manera, el comunicat va destacar la necessitat de detallar dos punts: els dubtes interpretatius i les mesures incompatibles amb la pràctica del bàsquet o excessives. En el primer cas, van exigir que s’aclarís si «cadascuna de les federacions o associacions esportives federatives, d’alt nivell o professional, poden o han d’aprovar el seu propi protocol».

L’organisme considera «desproporcionada» la mesura de confinar els esportistes durant la fase de desescalada

Així, van demanar una explicació més pautada sobre els entrenaments a les instal·lacions i si s’han de reforçar els controls mèdics. A més, també van exposar que «no queda clar el procediment en cas de detectar un positiu entre la plantilla».

Pel que fa al segon cas, van reclamar la rectificació del punt on s’afirma que no es pot compartir equipament esportiu. Per últim, l’organisme es va mostrar molt crític amb les fases de desescalada quant a confinar els esportistes a les seves habitacions es refereix, ja que «és excessiva i desproporcionada» i el requisit és complir la distància  de dos metres. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT