PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els esportistes tornen a gaudir dels entrenaments fora de casa

Els integrants del MoraBanc Andorra es preparen a la pista del Poliesportiu després de 54 dies

Per Albert Ortega

Els ciclistes entrenen a Ordino, durant el dia d'ahir.
Els ciclistes entrenen a Ordino, durant el dia d'ahir. | MARICEL BLANCH

Els esportistes professionals del Principat van donar ahir una passa de gegant per recuperar la normalitat esportiva postcovid-19 al país. D’aquesta manera, el Centre de Tecnificació d’Ordino i les carreteres ordinenques van ser testimonis dels primers entrenaments d’atletes, ciclistes, judokes i nedadors, entre d’altres, als quatre espais habilitats pel Govern durant aquesta setmana: la sala d’esports de combat, el gimnàs, la pista coberta de 120 metres i la zona exterior del camp de gespa.

En aquest sentit, l’esquiadora d’alpí, Mireia Gutiérrez, va declarar a EL PERIÒDIC que «ens ha anat molt bé perquè ja teníem ganes d’aixecar quilos». Sobre el protocol marcat per les autoritats sanitàries, va explicar que «només podem entrenar en torns de dos al gimnàs durant dues hores sota la supervisió del preparador físic. Hem de venir directament amb roba d’esport i canviar-nos de vambes abans d’entrar al centre».

Les sessions s’han de dur a terme de forma individual i no pot haver-hi més de dos esportistes a la sala

Per la seva part, Cande Moreno va detallar que «tant nosaltres com els entrenadors hem de portar guants i mascareta en tot moment i netejar les màquines cada vegada que les utilitzem amb els productes higiènics corresponents».

A continuació, Cande va destacar que «hem de respectar la distància de seguretat i portar les nostres ampolles i tovalloles de casa. Quan acabem els entrenaments, no podem accedir als vestidors ni a les dutxes i hem de sortir de manera esglaonada cada minut i mig; considero el protocol segur i estricte».

Sobre el que significa tornar a entrenar fora de casa, Joan Verdú va assegurar que «per nosaltres és brutal poder entrenar allà, perquè no és el mateix treballar a casa i al gimnàs». Seguidament, Verdú va afegir que «vull donar les gràcies a Govern i a qui ho ha fet possible perquè per mi és genial poder disposar de les instal·lacions».

Pel que fa al grup de ciclistes que va sortir ahir, l’integrant del Movistar Team, Enric Mas, es va mostrar feliç a les xarxes socials. «Estic molt content de tornar a entrenar per les carreteres d’Andorra», exposava, mentre que el membre del NTT Pro Cycling, Carlos Barbero, va explicar que «som feliços a l’aire lliure amb una bicicleta».

L'aigua, a tocar

D’altra banda, la Federació Andorrana de Natació (FAN) segueix en converses amb el Govern per tractar de poder entrenar a la piscina d’Ordino mentre es preparen en sec. Així, Nàdia Tudó va exposar que «estic molt contenta. No només per mi, també per la resta d’esports». Tanmateix, va posar èmfasis en el fet que «pel que fa a la natació és una situació especial, perquè ens va bé tenir gimnàs, però representa un 30% del nostre treball. Som optimistes de cara al futur».

I és que segons va afirmar el vicepresident de la FAN, Joan Clotet, la pròxima setmana es podria desencallar aquesta situació. «Estem acabant de tancar-ho, perquè ara Mònica Ramírez, Nàdia Tudó, Bernat i Tomàs Lomero poden entrenar en sec, però preparar-se en una piscina és una necessitat», va dir el representant de l’ens. Així, Clotet va afegir que «això és oxigen per nosaltres i volem agrair a Govern els esforços, tant de bo puguem activar l’opció de la piscina la setmana que ve».

Una situació, la d’entrenar fora de l’aigua, que també afecta la palista olímpica Mònica Doria, qui també va informar que «estem intentant que hi hagi un acord amb la federació espanyola per començar a entrenar al Parc del Segre o algun espai d’eslàlom perquè la prioritat és tocar aigua».

MoraBanc Andorra

Ahir es van obrir les portes del Poliesportiu per dur a terme els entrenaments individuals d’una part de la plantilla de l’entitat tricolor conformada per Clevin Hannah, Jeremy Senglin, Alexis Bartolomé, Frantz Massenat, Nacho Llovet i Hugo Bartolomé. Avui serà el torn de Dejan Musli, David Jelínek, Guille Colom, Moussa Diagne, Tyson Pérez i Dejan Todorovic.

Així, el preparador físic del club, Miguel Ángel Rodellar, va declarar que «el fet només d’anar a entrenar amb pilota i fer el treball fora de casa és un canvi bestial; no té res a veure». Per últim, Rodellar va detallar en què consistiran les sessions, «tindran 40 minuts i treballarem amb relació al treball de moviments, els desplaçaments i els gestos específics; ells posaran la velocitat i continuaran treballant a casa seva». El club continua preparant-se per acollir una possible fase final de la Lliga Endesa al Poliesportiu.

PUBLICITAT
PUBLICITAT