PUBLICITAT

El PS creu que s’ha ignorat a l’oposició durant la crisi sanitària

El grup denuncia falta de comunicació i poca iniciativa per gestionar la situació de manera conjunta

Per Irene Mas Fàbrega

Pere López en roda de premsa
Pere López en roda de premsa | Partit Socialdemòcrata

El Partit Socialdemòcrata (PS) considera que el Govern no l’ha tingut en compte durant la gestió de la crisi sanitària de la Covid-19 al Principat. Segons va explicar ahir el líder del grup parlamentari, Pere López, en roda de premsa, la comunicació entre la representació de la majoria al Govern i l’oposició ha estat molt poca.


Així, va destacar que ahir feia «16 dies, exactament», que no mantenia cap conversa amb el cap de Govern, Xavier Espot, i va expressar que «ens sorprèn que mentre molts governs, com els que ens són més propers, Espanya i França, fan tot el possible per assolir acords, complicitats, per treballar de manera conjunta amb la oposició, etc. al llarg d’aquesta crisi, el senyor Espot rebutgi i ignori de manera permanent la nostra oferta de mà estesa».


López va relacionar la falta de comunicació amb la interpretació per part del Partit Socialdemòcrata que «hi ha hagut una voluntat per part de la majoria de deixar al marge al Consell General en la gestió de la crisi». En relació, es va mostrar negatiu al fet que el Consell s’hagi mantingut inactiu durant 52 dies: «Aquest termini ens sembla excessivament llarg i no el compartim» i va posar en valor l’organisme: «Cal recordar la rellevància que té la institució al nostre país amb la seva historia i amb l’actual ordenament jurídic i encara que alguns sembla que ho estan oblidant és el lloc on està representada tota la ciutadania».


Finalment, va donar importància al fet que la represa de l’activitat i, per tant, de la «normalitat» sigui ràpida perquè «després d’una parada tant llarga, la reactivació serà intensa degut a l’acumulació de temes a debatre i a solucionar».

López acusa a Benazet de no voler aparèixer públicament

Durant la roda de premsa Pere López també va explicar que es va convocar una Comissió legislativa de Sanitat amb la intenció que es celebrés avui però es va ajornar sense nova data. En aquest sentit, va considerar que el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, no es volia presentar a l’acte. Davant aquesta acusació, Benazet, durant la roda de premsa diaria d’actualització de dades de la Covid-19, va posar en relleu el fet que «els membres del Govern hem comparegut abastament davant de tots els ciutadans». També va expressar que «no tinc cap problema en aparèixer, no he d’amagar res perquè totes les decisions que prenem estan fonamentades i són transparents». Pel que fa exactament a la Comissió legislativa va explicar que «se’m va proposar aparèixer el dia 5 però degut a la posada en marxa dels tests i tot el que comporta vaig preferir deixar-ho per més endavant». Finalment, va afegir que «avui mateix he entrat una demanda formal de compareixença pública durant la Comissió de Sanitat que segurament tindrà lloc la setmana que ve. És la meva obligació, el meu deure i la meva voluntat».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT