PUBLICITAT

Els andorrans que viatgin a França no hauran de confinar-se al país veí

El govern gal tractarà als ciutadans del Principat com si fossin de la UE

Per Irene Mas Fàbrega

Frontera entre Andorra i França
Frontera entre Andorra i França | El Periòdic

Les persones que accedeixin a França provinents d’Andorra quan la mobilitat ho permeti no s’hauran de sotmetre a un confinament estricte dins el país ja que el mateix considerarà els andorrans com si formessin part de la Unió Europea i, per tant, de l’espai Schengen. Així ho va anunciar l’ambaixada d’Andorra a França a través de les xarxes socials. 


El ministre Portaveu va considerar, durant la roda de premsa d’actualització de dades de la pandèmia de coronavirus al país, que la mesura «ens anirà bé a mig termini ja que la mobilitat a França segueix sent molt restringida». Jover també va expressar que es tracta d’una «molt bona notícia». 


Per altra banda, va posar en consideració el fet que «tenim un molt bon nivell de cooperació amb els països veïns». Així, va explicar que mantenen contacte pel tractament de temes de l’àmbit sanitari i també en relació amb les mesures de recuperació econòmica que les zones emprenen. 


En aquesta línia, el cap de Govern, Xavier Espot, ahir al matí va explicar que s’està treballant per arribar al mateix acord amb Espanya. Per altra banda, l’ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros, va indicar que el govern espanyol es planteja incloure el Principat dins la categoria de turisme domèstic cosa que permetria l’entrada de visitants per la frontera hispanoandorrana el pròxim estiu. Tot i així, va destacar que «la futura obertura de fronteres només es farà quan hi hagi un acord comú a la Unió Europea «i sempre que la situació ho permeti».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT