PUBLICITAT

L’IPC avançat del mes d’abril se situa en el 0,6%

S’ha obtingut de manera telemàtica la majoria de dades per fer el càlcul

Per El Periòdic

Gràfic de dades de la borsa.
Gràfic de dades de la borsa. | El Periòdic

L’IPC del mes d’abril és del 0,6%, segons el càlcul de l’indicador avançat del departament d’Estadística. Representa un càlcul previ de l’IPC que, en cas de confirmar-se, es mantindria respecte a l’avaluat el mes de març, que també era del 0,6%. Des d’Estadística destaquen que el coronavirus ha afecta la recollida de dades de l’IPC i que, en aquesta ocasió, s’ha prioritzat fer-la via telemàtica o telefònica. Els sectors en els quals no s’ha pogut fer així, asseguren que s’ha seguit les recomanacions de l’Eurostat. 

L’objectiu d’aquest indicador és aportar la mateixa informació, en temps i qualitat, que les dades publicades pels instituts d’estadística de la UE i es calcula seguint la mateixa metodologia utilitzada pel càlcul de l’IPC. La diferència entre ambdós és la informació utilitzada.

D’aquesta manera, l’IPC avançat es calcula amb el 82% aproximat dels preus d’abril entrats. Per les sèries de preus que encara no han estat enquestades, s’utilitza el mateix preu del mes anterior. Així, es tracta d’una informació orientativa que no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva de l’IPC. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT