PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’AFE censura una part del protocol per reprendre l’activitat

El sindicat de jugadors denuncia que les concentracions dels esportistes podrien ser «anticonstitucionals»

Per Albert Ortega

@FCAndorra
@FCAndorra | Els jugadors de l’FC Andorra celebren un gol de Víctor Casadesús al Principat amb la graderia de fons.

La guerra oberta que manté l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) amb el Consell Superior d’Esports (CSD), la Lliga de Futbol Professional (LFP) i la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) arriba a un nou capítol després de la publicació del protocol sanitari aprovat pel Ministeri de Sanitat d’Espanya.

En aquesta ocasió, el sindicat de jugadors va qüestionar en un comunicat el període de concentració dels equips abans de tornar a la competició. «Es parla d’un termini mínim d’entre tres a quatre setmanes. Això pot set inconstitucional perquè està limitant els drets, a més de privar als jugadors de dies amb les seves famílies d’acord amb una prevenció que en un sistema de llibertats no té espai», va explicar l’AFE.

Així, el comunicat va denunciar que «no s’entén que els futbolistes hagin de passar la quarantena fora de l’hospital o l’entorn familiar en cas que es detecti un contagi», ja que el protocol sanitari recull que s’habilitin dues habitacions en les concentracions per a aquells que donin positiu per coronavirus. Una mesura que, segons els jugadors, «estigmatitza al col·lectiu» i a més, «no especifica quin espai, sobre quins drets i en quines circumstàncies una persona romandrà en quarantena».

Els futbolistes demanen aclarir el procediment en cas de detectar un positiu entre la plantilla

En aquesta línia, l’AFE va exigir un nou pla de riscos laborals i va demanar més informació amb l’objectiu d’aclarir si un cas positiu significaria la quarantena de tot l’equip o, en cas contrari, només afectaria individualment i el jugador hauria d’aïllar-se mentre se li realitzarien tests anticossos als seus companys.

«Volem recordar que ens trobem davant un tema de salut pública. El pla de riscos laborals ha de recollir totes les mesures de caràcter individual i col·lectiu, així com les accions a realitzar» va detallar el document. Per últim, l’organització presidida per David Aganzo va recordar que, entre partit i partit, han de transcórrer com a mínim 72 hores i que s s’hauran d’introduir pauses per refrescar-se durant aquests. Finalment, va exigir que no es jugués quan se superessin els 32 graus.

Sense resposta 

Divendres s’espera la decisió per part de l’RFEF i el govern espanyol amb l’objectiu de finalitzar la Segona Divisió B

D’altra banda, la RFEF encara no té una resposta definitiva sobre el tancament de la Segona Divisió B a l’espera del que anunci el pròxim divendres. Si bé més de 50 equips dels 80 que conformen la competició han aplicat ERTOs, la federació no té clar com finalitzar una temporada totalment amenaçada pel virus.

D’aquesta manera, l’ens esportiu es troba a l’espera de la publicació d’un Reial Decret per part del Govern que li doni la possibilitat de modificar el reglament de la categoria de bronze i de Tercera per decidir què fer: reprendre la competició, anul·lar-la o dur a terme un play-off exprés per decidir els ascensos.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT