PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els jugadors del MoraBanc tornen a trepitjar el parquet del Poliesportiu

Els esportistes duran a terme els entrenaments en grups de dos sota les consignes dels preparadors

Per Albert Ortega

El conjunt del Principat celebra la primera victòria a domicili de la Lliga Endesa, aquesta temporada.
El conjunt del Principat celebra la primera victòria a domicili de la Lliga Endesa, aquesta temporada. | ACB PHOTO / E.Candel

Els integrants de la primera plantilla del MoraBanc Andorra tornen avui a entrenar-se a la pista del Poliesportiu dos mesos després des que es detectés el primer cas positiu per coronavirus al Principat.

D’aquesta manera, el protocol dissenyat pel Ministeri de Salut de cara a reprendre l’activitat física recull l’entrenament individual en dies alterns en dos grups. És a dir, avui a partir de les 16.00 hores, la meitat dels esportistes del club tricolor tornaran a l’activitat física i l’altra meitat ho farà demà fins que es mantingui aquesta fase.

 Pel que fa al cos tècnic, els seus membres hauran de respectar la distància de seguretat entre ells i els jugadors i a més, hauran de portar mascaretes i guants en tot moment. En aquest sentit i segons va poder confirmar EL PERIÒDIC a través de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, «els jugadors, en grups de dos, ocuparan la meitat de la pista i cadascú accedirà a la seva cistella amb l’objectiu de practicar la mecànica de tir».

En aquesta línia, Riva va afirmar que «cada esportista tindrà la seva pilota per exercitar-se i en tot moment haurà de dur la mascareta i respectar els dos metres amb els preparadors tècnics, els quals també hauran de dur tant guants com mascareta».

Entrenaments atípics

A ningú se li escapa que la situació actual és excepcional i única a la història. Per aquest motiu, el protocol recull una sèrie de mesures per tractar d’assegurar el mínim risc possible. Així, la ministra de Cultura i Esports va detallar que «els esportistes tindran una cadira on deixaran les seves pertinences abans d’entrenar, encara que vindran canviats de casa i no tindran accés als vestuaris».

La pista es dividirà en dues meitats per practicar la mecànica de tir i també es podran fer servir les màquines del gimnàs

A més, els jugadors tindran la possibilitat d’accedir a les màquines del gimnàs del recinte esportiu per completar l’hora de tir. Això sí, segons informa el club, hauran de transcórrer 20 minuts entre jugador i jugador per desinfectar tots els espais amb els productes higiènics recomanats per les autoritats sanitàries del país.

Sobre aquesta qüestió, Riva va afegir que «sempre es deixarà un espai prudencial per ventilar les instal·lacions, les màquines i el parquet». Tanmateix, la representant política va aclarir que «els esportistes s’hauran de dutxar sempre a casa seva. De fet, hi ha una particularitat que facilita la implementació d’aquestes mesures i és que la majoria de jugadors viuen molt a prop del pavelló».

Sense diferències

D’altra banda i segons va poder saber EL PERIÒDIC, alguns jugadors del MoraBanc Andorra van passar ahir els tests anticossos i els que no ho hagin fet, ho faran ben aviat.

En aquest sentit, Riva va destacar que «no hi ha previst un mecanisme pels jugadors i un altre diferent per la resta de la població. Com en el cas de la construcció, són professionals que es reincorporen a la seva feina i tindran un tècnic que els hi donarà consignes».

Repatriació internacional

Un dels punts més importants pel que fa a la fase final de la Lliga Endesa que es vol celebrar entre juny i juliol és la reincorporació dels jugadors internacionals que es troben confinats amb les seves famílies fora d’Espanya o d’Andorra. Segons va informar el club tricolor, s’espera que David Walker torni dimecres, mentre que en el cas de Bandja Sy, l’entitat es manté a l’expectativa que Sèrbia reobri els seus aeroports i les seves fronteres el pròxim dijous.

Els clubs que conformen la Lliga Endesa treballen a contrarellotge  per acabar de perfilar les plantilles que podrien disputar el play-off. I és que alguns jugadors com el base nord-americà del Joventut de Badalona, Tony Wroten, i els estatunidencs del Casademont Saragossa, Jason Thompson i DJ Seeley, s’han desvinculat dels seus clubs duran la pandèmia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT