Alguns advocats seguiran fent feines virtuals tot i la reobertura
La fase dos de reactivació implica la tornada a la feina dels treballadors de despatxos professionals
El Col·legi d’Advocats creu que alguns titulars del sector mantindran el teletreball encara que el Decret que va presentar el Govern constati que la fase dos de la reactivació econòmica implica la tornada a la feina del treballadors vinculats als despatxos professionals. Així ho va explicar ahir la vocal de la junta del Col·legi d’Advocats, Concepció Criado, a EL PERIÒDIC, que va voler posar en consideració el fet que «el mateix Decret indica que en la mesura del possible s’ha de mantenir el teletreball».
En la mateixa línia, Judith Silvestre, advocada especialitzada en temes laborals, va explicar al diari que «m’he adonat que tenim moltes eines al nostre voltant que potser podem fer servir més del que ens pensem. Realment pots reinventar el sistema de les atencions. Potser no fa falta donar hora al despatx per atendre segons quines coses. La situació m’ha servit per replantejar-me moltíssimes coses. Ara, per exemple, que la Batllia no està activa i que no venen a veure’ns procuradors, nosaltres tenim la sort que el despatx el portem a sobre: la legislació la tenim al cap. Podem potenciar el teletreball i jo crec que és productiu. S’hauria de trobar un equilibri entre el teletreball i la feina presencial».
Per altra banda, Criado va explicar que des del Col·legi s’està estudiant la represa de l’activitat presencial al sector. En aquest sentit, va explicar que les mesures de seguretat que el Col·legi d’Advocats pren de base per a la reactivació de l’activitat al sector són les recomanacions que ha establert el Govern. Tot i així, va apuntar que «cada despatx haurà de prendre les mesures adients a la seva realitat tenint en compte el personal, el tamany del local, etc.».
Finalment, tot i que la junta no té dades generals sobre casos que en una situació quotidiana s’haurien atès però que degut a la crisi sanitària no s’han pogut despatxar, la vocal va recordar que l’activitat al sector s’ha mantingut de manera adaptada durant el temps de confinament. Així, Silvestre va explicar que durant el confinament ha atès a persones que «truquen i et demanen què està passant, perquè hi ha moltes coses que no entenen. Totes les consultes que he fet menys una durant aquest temps han estat relacionades amb la crisi sanitària. Sobretot, per temes laborals: a la gent els preocupa molt la feina i l’estabilitat econòmica. La majoria de consultes han estat sobre el tema de reduccions de les prestacions quan et suspenen el contracte laboral, l’ERTO.