PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS demana fer públic els beneficiaris dels crèdits tous

La formació ho considera un exercici de transparència

Per El Periòdic

La consellera socialdemòcrata.
La consellera socialdemòcrata. | PS

En diverses ocasions l’Executiu ha insistit en la idea de no fer públic el nom de les empreses a les quals se’ls atorga un crèdit tou, ja sigui perquè han hagut de tancar el seu negoci o perquè, malgrat continuar amb les portes obertes, l’activitat s’ha vist forçament minvada. A través d’un comunicat, el Partit Socialdemòcrata (PS) va insistir ahir en «l’accés a la informació pública» i l’exercici de «transparència», que suposaria publicar les dades al BOPA.

«Amb la quantitat de diners que l’Administració està posant per poder pal·liar la crisi», va fer arribar la presidenta del partit, Susanna Vela a mitjançant l’escrit, «és el millor moment per demostrar la bona gestió responsable per part de les administracions». És per això que Vela reclama a l’Executiu que faci públics els avals de les persones físiques i jurídiques que han sol·licitat els crèdits tous, així com «es fa amb les altres subvencions». «L’accés a la informació i la transparència de les Administracions públiques», va explicar, «garanteix el rendiment dels comptes i la responsabilitat en la gestió». «Entenem que és imprescindible la transparència en la gestió de la crisi», va afegir.

Entre les 37 esmenes presentades pel grup parlamentari socialdemòcrata a la segona llei òmnibus, votada el passat 18 de maig i en vigor des del passat dimecres, es trobava precisament la proposta de, un cop analitzades i resoltes les sol·licituds d’avals i d’ajuts financers, les xifres es publiquessin al BOPA. Esmena que, junt amb les altres, van ser rebutjades en un ple maratonià que es va allargar durant tot el dia.

Per la seva part, que el Govern ha defensat des de l’aprovació de la línia de crèdits la voluntat de transparència en la gestió, presentant les conclusions al Tribunal de Comptes. Així ho van deixar clar no només en la sessió de Consell General, sinó a les rodes de premsa d’actualització de les dades a través del ministre portaveu, Eric Jover.

PUBLICITAT
PUBLICITAT