PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

60.000 persones ja s’han registrat per sotmetre’s al test d’anticossos

Jover assegura que el dispositiu "està a punt" per aquest dilluns

Per Lídia López

Xavier Espot ha visitat un stoplab a Andorra la Vella
Xavier Espot ha visitat un stoplab a Andorra la Vella | SFGA/CEsteve

El registre per participar en els tests d’anticossos pel coronavirus ja ha superat la barrera dels 60.000 inscrits. Així ho ha confirmat el ministre Portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa d’aquesta tarda, on també ha confirmat que ja s’han dut a terme un total de 2.500 test a voluntaris, personal sanitari i cossos especials, així com als seus nuclis de confinament.

El ministre ha assegurat que els dispositius dels stoplabs “funcionen de la forma adequada” i, per aquest motiu, “estan a punt per al llançament de la campanya al global de la població el dilluns”. 

Jover ha celebrat la dada d’inscrits per tal de participar en el doble cribratge i ha explicat que els comuns estan desenvolupant una doble tasca els darrers dies. D’una banda, estan contactant i gestionant les inscripcions de les persones que encara no s’han inscrit per tal de salvar les situacions de bretxa digital. A més, també estan notificant les hores que s’han donat a les persones ja inscrites. En qualsevol cas, Jover va aprofitar per demanar novament que la gent participi als tests perquè “l’eina serà més eficient com més gent hi hagi inscrita.”

De fet, el ministre Portaveu ha reconegut que alguns dels voluntaris han resultat tenir anticossos tot i no tenir-ne constància. I precisament aquesta situació resulta la millor defensa dels tests, ja que segons Jover, es poden trobar a persones asimptomàtiques que hagin pogut contagiar d’altra gent pel desconeixement d’aquesta situació. Així, amb un resultat, es poden evitar contagis des de persones que tenen càrrega viral i no la pateixen.

PUBLICITAT
PUBLICITAT