PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La FAF no ajudarà als clubs amb els diners rebuts de la UEFA 

La decisió malmet la relació entre les entitats i la federació 

Per Miquel López-Egea

Un partit de la lliga nacional.
Un partit de la lliga nacional. | FAF

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) torna a estar el centre de la polèmica i aquesta vegada, tal com ha pogut saber EL PERIÒDIC, hauria enfadat a alguns clubs i jugadors per la seva decisió de no donar diners rebuts de la UEFA a les entitats per pal·liar els efectes de la pandèmia. 

En un comunicat que ha emès avui, l'entitat ha assegurat que "la FAF no pot destinar cap percentatge de les subvencions lligades al Programa Hattrick 5 – 2020/2024(projectes i infraestructures) a pal·liar l'impacte patit per les federacions a causa de la crisi de la Covid-19". L'entitat ha de rebre 4,3 milions d'euros: a la pàgina de la UEFA surt publicat que aquesta permet destinar una part de les subvencions lligades a aquest programa a ajudar a combatre l'impacte de la situació. 

Així, la FAF s'ha justificat dient que no ho pot fer perquè "té projectes i infraestructures en construcció, tal com passa també a altres federacions". "La FAF entén que si es redistribuïssin part d'aquests diners a l'impacte de la Covid-19, el problema sorgiria a l'hora de finançar la totalitat dels costos de les infraestructures que ja té en marxa i aparaulades amb la UEFA i el Programa Hattrick", ha insistit. 

Malta, un cas diferent

La Federació de Malta de Futbol (MFA), considerada en part una federació petita, va anunciar dimecres que destinava 431.000 euros per donar aire als problemes financers que estaven patint els clubs del seu país. De fet, la mateixa federació maltesa ha anunciat avui que suspenia totes les seves competicions, igual que va fer una altra federació petita ahir, la de Gibraltar, de manera que ja van anunciar els equips que participaran en les competicions europees. 

Per tant, a Andorra, i un dels altres problemes als quals s'enfronta la FAF, és que, a més d'aquesta reclamació econòmica, han sortit algunes altres veus que reclamen que s'acabi la lliga d'una vegada per totes perquè encara es tardarà a poder tornar a competir, ja que, per una banda el Govern ahir no va donar permís als clubs per tornar als entrenaments i, per una altra, complir els protocols sanitaris a Andorra, amb les instal·lacions i les condicions actuals, seria impossible. També cal recordar que el fet d'allargar la lliga, implica també pagar nòmines durant uns mesos més.

Malgrat aquesta situació, la FAF manté un calendari establert per tornar a competir i encara té un cert marge per reprendre la lliga, però caldrà veure si els jugadors hi estan d'acord.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT