PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Economia rep 3.600 peticions per aplicar un ERTO a treballadors

289 empreses sol·liciten la mesura en el primer dia hàbil per acollir-s’hi

Per Lídia López

Xavier Espot i Jordi Gallardo, durant la roda de premsa
Xavier Espot i Jordi Gallardo, durant la roda de premsa | SFGA/JAViladot

Fins a 3.619 treballadors del Principat es veuran afectats per les Suspensions Temporals de Contracte (STCT) i les Reduccions de Jornada Laboral (RJL). Al cap de poques hores d’haver entrat en vigència el tràmit, s’acumulaven les peticions de prop de 300 empreses que volien adherir-se a la mesura.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va fer un avenç de les primeres sol·licituds que s’havien registrat, durant la roda de premsa d’ahir a la tarda. Segons el ministre, fins a les 16:30 de la mateixa tarda, s’havien entregat, d’una banda, les peticions per a 539 reduccions de la jornada laboral habitual dels treballadors. A més, també calia afegir-hi les instàncies de suspensió temporal del contracte, que ja afectaven 3.080 persones.

Aquestes peticions s’acumulaven per part d’un total de 289 empreses. Aquestes, sumaven en el seu conjunt un volum de 4.391 treballadors. Aquesta dada, feia palès que només 772 treballadors d’aquestes restarien sense alteracions a les seves condicions contractuals.

El cap de Govern, Xavier Espot, va defensar la necessitat d’aquesta llei. En aquest sentit, Espot va assegurar que aquest mecanisme permetrà «preservar moltes empreses del país» així com «molts llocs de treball». A més, també va considerar que l’eina serveix per «defensar i protegir les persones amb salaris més baixos». Per aquest motiu, el cap de Govern va assegurar que aquesta mesura té un «caràcter marcadament social».

Per tal de guiar a les persones afectades, el Govern ha facilitat una eina dins de la seva pàgina web dedicada al coronavirus on les persones poden calcular l’afectació dels STCT o RJL sobre el seu salari. Espot va recordar que la ciutadania també té disponible l’atenció per via telefònica a través de diversos números, si bé va demanar «paciència» perquè amb l’engegada de la llei, s’havia intesificat el volum de trucades.

PUBLICITAT
PUBLICITAT