PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern anuncia el retorn als entrenaments de professionals

La plantilla del MoraBanc Andorra, ciclistes, motociclistes i els becats podran tornar a la feina dilluns

Per Miquel López-Egea

L’entrenador del MoraBanc Andorra, Ibon Navarro, dirigeix un entrenament al Poliesportiiu.
L’entrenador del MoraBanc Andorra, Ibon Navarro, dirigeix un entrenament al Poliesportiiu. | BCA

La notícia que tant s’estava esperant, per fi ha arribat: es pot tornar als entrenaments. En aquest sentit, el cap de Govern, Xavier Espot, va anunciar ahir la represa de l’activitat per part de 128 esportistes professionals a partir de dilluns. Aquests seran 51 becats del programa ARA, 14 del MoraBanc Andorra, 48 ciclistes i 15 motociclistes. 

Aquesta decisió, tal com va indicar, es pren «amb l’objectiu que puguin preparar el calendari de competicions». En aquest context, Espot va remarcar que «hem considerat oportú prendre la decisió amb una sèrie de mecanismes de seguretat i de distanciament, molt acotats, perquè puguin preparar-se de cara a les competicions que no han estat ajornades o suspeses». D’aquesta manera, els entrenaments «que puguem dur a terme com una manera de lleure no la considerem fins que comenci la tercera fase». Així mateix, va comentar que «és un calendari i una metodologia pactada amb el Ministeri de Cultura i Esports». 

El funcionament

Els esportistes becats disposaran del Centre de Tecnificació d’Ordino (CTO) per als seus entrenaments, que es dividirà en quatre espais: la sala d’esports de combat, el gimnàs, la pista coberta de 120 metres i la zona exterior del camp de gespa. 

En el cas del MoraBanc Andorra, els jugadors reprendran els entrenaments dilluns començant per entrenaments individuals. Cada jugador tindrà una franja horària determinada i després es repartiran entre la pista i el gimnàs. «Els protocols d’entrenament han estat acordats amb les autoritats sanitàries», va insistir Espot. En aquest sentit, el club no va donar els detalls de com serà i com afectarà a la plantilla, sobretot aDavid Walker i a Bandja Sy, que a hores d’ara es troben als seus països d’origen.

Respecte als motociclistes, tindran un espai d’entrenament a la cota 1.600 de Naturlandia i s’hi hauran de desplaçar amb els seus vehicles, entre les 11.00 hores i les 14.00 hores. S’haurà de fer, a més, en dies alterns, en dos grups, en moto de trial, amb un vehicle de suport i amb el metge de la Federació Motociclista d’Andorra. 

Quant a la demanda feta pels ciclistes professionals, el Govern va decidir que tindran un tram habilitat entre Ordino i Arcalís, passant pel Coll d’Ordino. Els ciclistes es dividiran en dos grups de 24, en dies alterns i s’habilitaran dos punts de sortida (l’aparcament del Palau de Gel i del CTO). En aquest cas, la franja horària d’entrenaments serà entre les 11.00 hores i les 14.00 hores. No podran entrenar en grup, no més de dues hores i disposaran de vehicle de suport i assistència. 

Sense futbol

Espot va aclarir que només 128 esportistes se’n veuran beneficiats i, per tant, els jugadors de futbol no podran tornar als entrenaments. «L’FC Andorra no s’acollirà al dret d’entrenar, ja que no tenen, de moment, la confirmació que la lliga acabi i, en el cas que pogués acabar, no tenen la confirmació si ells poguessin integrar-s’hi. Hem volgut prioritzar aquells col·lectius en els quals hi ha tot una sèrie d’esdeveniments que no s’han ajornat i que es duran a terme igualment», aclaria. 

Pel que fa a les competicions nacionals, «no s’ha pres cap decisió» i, per tant, això s’estudiarà amb les federacions pertinents. Aquest fet implica que la Lliga Multisegur Assegurances no tingui una data de retorn marcada.  Finalment, el Govern també va voler aclarir que «s’han consensuat les condicions», que els esportistes ja tenen en plantilla personal mèdic i que s’ha «minimitzat el risc d’accidents», de manera que no hi ha gaire risc perquè saturin el servei mèdic.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT