PUBLICITAT

Marsol, a favor de cedir terrenys per a pisos socials

La cònsol no sap si el Govern farà el projecte de Terra Vella

Per Julià Rodríguez

El consell de comú de dijous passat a Andorra la Vella. / Comú d'Andorra la Vella-Tony Lara
El consell de comú de dijous passat a Andorra la Vella. / Comú d'Andorra la Vella-Tony Lara

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, es mostra a favor de mantenir l’acord que es va firmar amb el Govern per construir habitatges socials en una parcel·la situada entre el passeig Borda Nova i Terra Vella. Així ho va manifestar en el transcurs del consell de comú que va tenir lloc dijous passat, responent a una pregunta de la consellera socialdemòcrata Dolors Carmona. Marsol desconeix, si des de l’executiu es vol encara tirar endavant aquest projecte, que preveu un bloc de 83 apartaments i un aparcament públic de 500 places en aquest terreny, que el comú està disposat a cedir gratuïtament. Tot i així, la cònsol major de la capital va indicar que “cal ser solidari i col·laborar” per solucionar la problemàtica de l’habitatge, si bé va recordar també que “el país ha canviat molt” en poques setmanes a causa de la crisi sanitària pel coronavirus. “Si hi ha una necessitat, la majoria està disposada a cedir aquest terreny i el comú ha de ser solidari”, va afirmar Marsol.

Per la seva banda, Carmona va opinar que tot i no disposar de dades al respecte, si abans era necessari construir habitatges socials segurament ara també ho serà, com una de es vies per prevenir situacions de precarietat entre la població. I és que, segons la consellera socialdemòcrata, la crisi sanitària “agreujarà” la necessitat de pisos d’aquest tipus. L’acord d’intencions entre el Govern i el comú, “que està en suspens”, segons va puntualitzar la cònsol major, es va donar a conèixer tot just dos dies abans que s’iniciés la crisi sanitària. “El comú si hi ha de ser hi serà”, va recalcar Marsol.

La cònsol major d’Andorra la Vella també va posar en relleu durant el darrer consell de comú que cal fer el cadastre el més aviat possible. També en resposta a una pregunta de la consellera socialdemòcrata Dolors Carmona, Marsol va justificar la contractació d’un càrrec de relació especial per impulsar la feina que s’ha de tirar endavant en aquest àmbit, que ja es volia tenir enllestida a finals de l’anterior mandat. “S’ha d’acabar aquest any sí o sí”, va emfatitzar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT