PUBLICITAT

Majoral i Gili aposten per esperar per fixar l’ajut al Govern

Els dos cònsols diuen que primer cal ajustar el pressupost

Per Julià Rodríguez

Rosa Gili en un consell de comú. / ANA
Rosa Gili en un consell de comú. / ANA

Els cònsols majors de Sant Julià de Lòria i Escaldes-Engordany, Josep Majoral I Rosa Gili, van respondre ahir a la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, que dijous passat va explicar durant el consell de comú que hi havia dos comuns que estaven bloquejant la materialització de l’ajuda al Govern per lluitar contra la crisi sanitària i econòmica pel coronavirus. Tant Majoral com Gili van manifestar que no estan en contra d’aquesta ajuda a l’executiu, però van deixar clar que encara no poden saber quina serà l’aportació concreta de les respectives corporacions, tenint en compte que el que estan fent ara és revisar a la baixa el pressupost per la reducció d’ingressos prevista.

El cònsol major lauredià, Josep Majoral, va voler deixar molt clar que la postura del comú que encapçala és col·laborar “sí o sí” en la mesura de les seves possibilitats en aquesta ajuda al Govern. La intenció de la majoria que governa a la parròquia laurediana és conèixer primer, però, quin pot ser l’impacte que pot suposar aquesta crisi en les arques comunals i determinar els ajustos que haurà d’introduir en els comptes d’enguany. “Ara no es pot donar cap xifra sobre aquest ajut perquè cada comú té les seves pròpies problemàtiques i la capacitat de cada comú és diferent”, va insistir el cònsol.

Per la seva banda, la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, va explicar que en aquest moment la prioritat del comú és analitzar a fons el pressupost, “amb un treball seriós i rigorós”, per veure els projectes que finalment es tiraran endavant. En aquest sentit va manifestar que “nosaltres no bloquegem res” i que “cada comú pot fer el que vulgui” amb relació a aquesta qüestió. “Si ella té tancat el tema del pressupost, que faci el que consideri convenient perquè cada comú és independent en les seves competències”, va afegir Gili. Per a la cònsol escaldenca, doncs, no és necessari que els comuns es pronunciïn ja sinó que ho poden fer més endavant, tot i que Gili troba bé la idea d’ajudar l’executiu en aquesta crisi. Això sí, el comú escaldenc també vol saber la finalitat que tindran els fons entregat pels comuns.

Els cònsols coincideixen en col·laborar amb el Govern aportant un total de 10 milions d’euros per fer front a l’actual crisi, segons es dedueix de les reunions informals mantingudes per parlar sobre el tema. Dos milions podrien procedir del Comú d’Andorra la Vella, que és el que té el pressupost més important, al voltant de 40 milions d’euros. “La voluntat dels comuns és que cadascú col·labori en la mesura de les seves possibilitats”, segons assenyala Majoral.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT